Annonce
Erhverv

Bageri får sur smiley: Ejer er utilfreds med afgørelse

Rømø Bageri har fået en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner. Indehaveren er ikke enig med Fødevarestyrelsens afgørelse. Foto: Susanne Olesen 
Rømø Bageri har fået en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner. Indehaveren af bageriet afviser, at forholdene er grelle nok til en sur smiley.

Rømø: Det er fire forhold om mangelfuld rengøring, som har udløst en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner til Rømø Bageri. Det sker efter et såkaldt ekstra kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen på bageriet den 4. november. I rapporten hedder det blandt andet:

Hygiejne: Rengøring: Bødeforlæg fremsendt. 10.000 kr. Følgende er konstateret: Der er fundet hvide skimmellignende belægninger i kølerum på hyldekanter. Der er fundet belægninger med snavs og skimmellignende belægning på ventilationen i kølerum.

Vi havde lige vasket dagen i forvejen og det er ikke skimmel. Det er skimmelignende. Det er kalkpletter

Kim Hansen, indehaver, Rømø Bageri

Desuden påpeger styrelsen, at et gulv er mangelfuldt rengjort, og at der er fundet spindelvæv på et ventilationsapparat.

Annonce

Indehaver af Rømø Bageri, Kim Hansen, er ikke tilfreds med, at han nu har fået en sur smiley og en bøde. Han hæfter sig ved, at der er tale om skimmellignende belægninger og altså ikke egentlig skimmel.

- Vi havde lige vasket dagen i forvejen, og det er ikke skimmel. Det er skimmelignende. Det er kalkpletter, mener Kim Hansen.

Skal følge op på mangelfuld rengøring

Ifølge Fødevarestyrelsen er der ikke noget at komme efter. Bente Holst, der er fødevarechef i Fødevaresydvest, hæfter sig ved, at besøget på Rømø Bageri den 4. november var en opfølgende kontrol. Den kom efter, Rømø Bageri ved et besøg fra Fødevarestyrelsen tilbage den 24. september fik en indskærpelse om at få bragt en række forhold i orden, heriblandt mangelfuld rengøring.

- Skimmel eller ej, så skal der være rent. Og når vi er ude for at følge op på en indskærpelse, som han fik den 24. september, hvor der var mangelfuld rengøring, så skal vi eskalere, som det hedder. Det er udgangspunktet, hvis hygiejnen ikke er blevet meget bedre, fortæller Bente Holst.


Så det er ikke fordi, det er specielt alvorligt, men fordi der ikke er fulgt op på et tidligere besøg?

- Ja, det kan man godt sige. Men det særlige er selvfølgelig, hvis der stadig er utilstrækkeligt rengjort, siger Bente Holst.

Annonce

Indskærpelse

I rapporten fra den 24. september står der da også, at der er tale om en indskærpelse, som medfører to gebyrbelagte opfølgende kontroller - det første altså det, der gav Rømø Bageri og Kim Hansen den sure smiley den 4. november.


Hvorfor har du ikke bare gjort ordentlig rent i din virksomhed, når du vidste, at der ville komme kontrolbesøg?

-  Der er krummer på gulvet, og det bliver fejet hver dag. Der er rent i min virksomhed. Mit bageri er rent. Når vi kører brød ind i ovnene, så drysser det selvfølgelig på gulvet. Når vi er færdige med produktionen, så fejer vi gulvet. Men når de (Fødevarestyrelsen, red.) kommer klokken 10, og vi har kørt produktion siden klokken 1 om natten, så kan det jo ikke undgås, at der ikke er rent på gulvet, siger Kim Hansen.

Kim Hansen har nu hængt den sure smiley op i butikken og vil betale bøden.

Ifølge Fødevarestyrelsen vil man aflægge kontrolbesøg nummer to inden for nogle måneder.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ewii får dobbelt så mange henvendelser om elpriser som for en måned siden - men få vil have fif til at sænke forbruget

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Haderslev

Så er der penge til at etablere rundkørsel i farligt kryds på Ribevej

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Kolding

36-årig mand anholdt: Mistænkes for at stå bag voldsomt røveri mod 7-Eleven

Annonce