Annonce
Tønder

Rømø Beach Jump får kæpheste til start

Rømø Beach Jump afholdes for femte gang i weekenden på Lakolk Strand på Rømø. Der ventes 400 ekvipager til start. For første gang kan børn springe med kæphest. Henriette Jørgensen holder sportsponyen Patrik af Hvarre. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Selv om der er 1000 starter, står langt over 100 ryttere på venteliste for at komme til start ved årets Rømø Beach Jump. Arrangementet finder sted på Lakolk Strand i weekenden.

RØMØ: Tinglev Rideklub er igen klar til start i Rømø Beach Jump, som finder sted i weekenden.

Og i år afvikles stævnet med en nyhed; spring med kæphest.

Rideklubbens juniorudvalg har nemlig observeret, at i udlandet er ridning på kæpheste hot. Så det vil de nu tilbyde de mange børn, som sammen med familien skal til ridestævnet. På den måde kan de små selv få lov til at springe over små forhindringer på en mindre aflukket springbane. Lørdag og søndag eftermiddag vil der blive afholdt forskellige konkurrencer inddelt i aldersgrupper på banen: Højdespringning både med og uden kæphest, og flotteste kæphest.

- I starten syntes jeg, det var fis og ballade. Men det er blevet lidt af et hit, erkender formanden for rideklubben, Holger Holm og tilføjer i samme åndedrag:

- Så må vi håbe, at kæphesten på sigt bliver udskiftet med en rigtig hest.

Børn kan medbringe egen kæphest eller låne en kæphest på pladsen, hvis de vil deltage i kæphestkonkurrencen.

Annonce
Rømø Beach Jump arrangeres af Tinglev Rideklub. Der er i år venteliste til at springe, fortæller formanden Holger Holm. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Plads til dressur

Sidste års succes med introduktion af dressurklasser, har givet Tinglev Rideklub så meget blod på tanden, at rideklubben har satset på to dressurarenaer i år.

Holger Holm fortæller, at der stadig er plads til heste og ryttere her.

- Selv om der er ledige pladser, så tror vi på, at dressurrytterne fortsat gerne vil konkurrere på stranden på Rømø. I år har vi endda lejet to store vejtromler til at sikre dressurrytterne de bedste forhold, men et landstævne for dressurponyer i Gråsten samme weekend kan vi ikke hamle op med, erkender han.

De mange ekvipager kommer ikke bare fra Jylland, men også fra Sjælland, Norge og Tyskland.

Oplysning om Vadehavet

Tinglev Rideklub har i år indgået et samarbejde med Vadehavscenteret om at være med til at promovere Vadehavet i form af en oplysningskampagne målrettet Rømø Beach Jumps ryttere, tilskuere og andre gæster. Blandt andet vil to skærme i cafeteriaet under stævnet oplyse om de specielle forhold i området.

Af hensyn til afviklingen og de mange frivillige hjælpere, har Tinglev Rideklub igen i år lagt sig fast på maksimum 1000 starter i ridebanespringning over weekenden, for det er, hvad de mere end 100 frivillige kan magte.

Der vil begge dage være starter i tidsrummet klokken 07 til 20.30. Måske slutter stævnet en timer tidligere søndag.

Det er femte gang, at Tinglev Rideklub afvikler springstævnet på Rømø.

Det skal ikke kun handle om heste, når Tinglev Rideklub arrangerer Rømø Beach Jump - det sociale er også i højsædet. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce