Annonce
Tønder

Rømø er med i populært Ø-pas

Rømø er i år kommet med i Ø-pas-ordningen, hvor 38 andre danske øer deltager. I passet kan man blandt andet finde lokale guides til øferie. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Rømø er i år kommet med i Ø-pas-ordningen. På grund af stor interesse og efterspørgsel er 50.000 ekstra pas blevet produceret.
Annonce

Rømø: Mange danske øer oplever i år flere turister end tidligere, og det såkaldte Ø-pas er særdeles populært.  Det kan man læse i en pressemeddelelse fra Landdistrikternes Fællesråd.

Ø-pas-ordningen er Rømø i år blevet en del af.

I Ø-passet kan man finde inspiration og lokale guides til øferie og ø-hop i Danmark, og det er muligt at samle stempler fra øerne - med stemplerne kan man konkurrere om, hvem der har besøgt flest danske øer.

Sammenlignet med sidste år er der solgt 86 procent flere Ø-pas i år, hvilket svarer til mere end 21.000 ekstra pas. På baggrund af den store interesse og efterspørgsel fra turister er 50.000 nye Ø-pas blevet produceret, oplyses det i pressemeddelelsen.

- Der er ingen tvivl om, at vi i år ser en positiv multiplikatoreffekt af de gratis færger og den øgede markedsføring af øerne. Og selvom der er stor interesse for de danske øer, har mange af øerne stadig plads til flere besøgende. Det gælder både her i sommeren, men også til efteråret. En god idé er dog at bestille både færge og overnatning i god tid, udtaler Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd i pressemeddelelsen.

Annonce

Sommerpakke

Som led i udmøntningen af en sommerpakke, der er aftalt af regeringen og en række af Folketingets partier, har Landdistrikternes Fællesråd lanceret en kampagne om ø-turisme i Danmark.

- En ferie i Danmark er ikke lig med afsavn til den aflyste sommerferie i syden, det kan faktisk være et bevidst valg, og være en øjenåbner for, hvor afslappet, berigende og magisk en ferie, man kan få i sit eget land. Og hvor stort Danmark er på skønne attraktioner, autentiske oplevelser, og smuk natur, udtaler Steffen Damsgaard.

I sommerpakken blev 2 millioner kroner øremærket som statsligt tilskud til fællesrådets arbejde med at booste ø-turismen og Ø-passet.


En ferie i Danmark er ikke lig med afsavn til den aflyste sommerferie i syden.

Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce