Annonce
Læserbrev

Rømø havn bliver det næste sorte hul

Læserbrev: I JV kan man læse om sorte huller. Ikke dem i universet, nej, men kulturelle områder, hvor der bruges midler fra kommunen. Det er sorte huller siges der, når det ikke er institutioner i den gamle Tønder Kommune. Man kan sige dem der stemte dansk, her i jubilæumsåret.

Det vil sige oldtidsparken i Skærbæk, højskolen i Løgumkloster og nu som noget nyt Rømø Havn. Hertil kommer nok mindre omtalte ting og alle de velfungerende skoler.

Opskriften er simpel: Man lægger en masse års tal sammen, og taler det op som en kæmpe udgift. Kommunen køber det. Man giver det dårlig omtale i befolkningen og gør det klar til salg. Primært ved at drive det helt ned, gennem fantasiløs tankegang og ikke-dedikeret personmale. Så opfattes institutionen som en klods for kommunen og her træder de næste venstre kammerater til. De køber institutionen for en slik. Skal drive det ikke kulturmæssigt, men profitmæssigt og som konkurrence til rigtige, ærlige initiativer. Det er unfair konkurrence.

Det ligger en egn død af flere årsager. Primært kommer der ikke nye borgere til, ej heller initiativer og endelig vil det hele synke ned på et niveau, som kun initiativløse turister besøger. Denne vil resten af klanen stemme igennem i god tro.

I min bog er det kammerateri og korruption af værste skuffe. Men værst af alt er det, at det smadrer både Verdens kulturarv, naturen, pop up initativer og befolkningsvækst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce