Annonce
forside

Rømø Havn: Det er ikke så svært at få øje på virkeligheden

Læserbrev. Kommentarerne fra Tønder Kommunes teknik- og miljøudvalgsformand i JydskeVestkysten den 13. september til de indkomne, alternative og konstruktive forslag til en anden udvikling af Rømø Havn end en støjende og turistfjendsk heliport, efterlader én som borger med en fornemmelse af, at formanden ikke ønsker at se virkeligheden i øjnene. For hvad er egentligt de sidste mange års virkelighed for havnen:

- Muslingefabrikken står tom.

- Rejefabrikken er lukket.

- Siemens er ikke længere til stede.

- Blue Water har ingen aktiviteter.

- "Sort sol"- projektet er langt fra udbygget, og fire huse er pt til salg.

- Bådklubben er ikke længere ønsket.

- Nordre mole står ubrugt hen.

- En tidligere fredet, nu ødelagt strandeng ligger på tredje år øde hen.

- KLS-Energys lovning på 2000 arbejdspladser er der ikke kommet noget ud af.

- Fabrikslokaler står tomme.

- Krydstogtskibene er udeblevet.

- Helgolandsbåden havde knap nok sejlet sin første tur, før ruten blev nedlagt.

- Formænd og direktører kommer og går. Ingen kontinuitet.

Se kære udvalgsformand - det er virkeligheden for havnen på Rømø, og når kommunens borgere og øens sommerhusejere, turistforeningen, foreninger med flere på kommunens opfordring ud fra gode intentioner fremsender forslag til et andet udviklingsscenarie for havnen, er det visionsløst, useriøst, virkelighedsfjernt og uambitiøst og til dels arrogant ikke at tage disse i betragtning, men blot affeje forslagene med kommentaren: Men vi har også et ansvar for at forholde os til den virkelige verden, og hertil hører også at skabe plads til aktivitet.

Har formanden og udvalgsmedlemmerne fået læst "Udviklingsplan for Vestkysten - en fælles ambition for turismen frem mod 2025", som Tønder Kommune har medfinansieret og tilsluttet sig. I denne udviklingsplan er der rigeligt at tage fat på for både teknik- og miljøforvaltningen og kommunens politikere, og tiltag her kan skabe aktivitet.

Lad nu, kære politikere, være med at fortsætte med forsøg på mere af det samme, men vis i stedet for, at I magter og har mod til at søsætte helt andre fremadrettede udviklingsplaner for havnen til glæde og gavn for øens og kommunens turisme og erhvervsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce