Annonce
forside

Rømø Havn: Det er ikke så svært at få øje på virkeligheden

Læserbrev. Kommentarerne fra Tønder Kommunes teknik- og miljøudvalgsformand i JydskeVestkysten den 13. september til de indkomne, alternative og konstruktive forslag til en anden udvikling af Rømø Havn end en støjende og turistfjendsk heliport, efterlader én som borger med en fornemmelse af, at formanden ikke ønsker at se virkeligheden i øjnene. For hvad er egentligt de sidste mange års virkelighed for havnen:

- Muslingefabrikken står tom.

- Rejefabrikken er lukket.

- Siemens er ikke længere til stede.

- Blue Water har ingen aktiviteter.

- "Sort sol"- projektet er langt fra udbygget, og fire huse er pt til salg.

- Bådklubben er ikke længere ønsket.

- Nordre mole står ubrugt hen.

- En tidligere fredet, nu ødelagt strandeng ligger på tredje år øde hen.

- KLS-Energys lovning på 2000 arbejdspladser er der ikke kommet noget ud af.

- Fabrikslokaler står tomme.

- Krydstogtskibene er udeblevet.

- Helgolandsbåden havde knap nok sejlet sin første tur, før ruten blev nedlagt.

- Formænd og direktører kommer og går. Ingen kontinuitet.

Se kære udvalgsformand - det er virkeligheden for havnen på Rømø, og når kommunens borgere og øens sommerhusejere, turistforeningen, foreninger med flere på kommunens opfordring ud fra gode intentioner fremsender forslag til et andet udviklingsscenarie for havnen, er det visionsløst, useriøst, virkelighedsfjernt og uambitiøst og til dels arrogant ikke at tage disse i betragtning, men blot affeje forslagene med kommentaren: Men vi har også et ansvar for at forholde os til den virkelige verden, og hertil hører også at skabe plads til aktivitet.

Har formanden og udvalgsmedlemmerne fået læst "Udviklingsplan for Vestkysten - en fælles ambition for turismen frem mod 2025", som Tønder Kommune har medfinansieret og tilsluttet sig. I denne udviklingsplan er der rigeligt at tage fat på for både teknik- og miljøforvaltningen og kommunens politikere, og tiltag her kan skabe aktivitet.

Lad nu, kære politikere, være med at fortsætte med forsøg på mere af det samme, men vis i stedet for, at I magter og har mod til at søsætte helt andre fremadrettede udviklingsplaner for havnen til glæde og gavn for øens og kommunens turisme og erhvervsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

Uheldene regner ned over EfB

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce