Annonce
Tønder

Rømø Motor Festival har datoen klar

Startflaget er givet til 2020-udgaven af Rømø Motor Festival - i hvert fald er datoen på plads. Foto: Ludvig Dittmann
Rømø Motor Festival flytter i 2020 lidt frem i kalenderen - den 22. august 2020 bliver der ræs på Lakolk.

RØMØ: Så er datoen sat. Den 22. august næste år genlyder Lakolk for femte år i træk af motorsportshistorie, når en ny omgang Rømø Motor Festival løber af stablen. Festivalens 2020-udgave finder sted i weekenden 21-23. august, mens løbene køres om lørdagen, altså den 22. august.

Festivalens arrangører skriver desuden på Rømø Motor Festivals Facebook-side, at tilmeldingen til næste års løb vil åbne den 1. februar.

2020-udgaven af Rømø Motor Festival skal desuden følge op på årets udgave, som både på banen og tilskuerpladserne slog alle rekorder. Sommersolen bagte hele dagen over stranden, og arrangørerne vurderede i den forbindelse, at omkring 30.000 lagde vejen forbi Lakolk til den gratis motorfestival.
I år blev der desuden sat hastighedsrekord på både to og fire hjul. Blandt motorcyklisterne blev svenske Johan Lundgren alletiders hurtigste på festivalen, da han ved sommerens udgave nåede 119 kilometer i timen på sin Rex fra 1938, mens tyske René Cardue i august tog rekorden på fire hjul. Han kørte 109 kilometer i timen i sin American La France fra 1914 ved den lejlighed.
Arrangørerne anslog, at omkring 30.000 kiggede forbi årets udgave af Rømø Motor Festival, som slog rekorder både på og udenfor banen. Foto: Ludvig Dittmann
Årets festival slog alle rekorder på Lakolk - helt fra morgenstunden var der tæt trafik i retning af strandræset. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce