Annonce
Tønder

Rømø Skovlegeplads bliver udvidet: Snart kan børnene svinge sig i træerne

Jacques Thierry er formand i bestyrelsen for Rømø Skovlegeplads, mens Vibeke Thrane er medlem i bestyrelsen. Sammen er de blandt en gruppe af frivillige, der har fået skovlegepladsen til Rømø. Foto: André Thorup
Rømø Skovlegeplads bliver udvidet med en tovbane, der skal strække sig mellem træerne. Drømmen om tovbanen bliver realiseret med midler fra Feriepartner Rømø.

Rømø: Tager du en tur over dæmningen til Rømø og kører mod Havneby, støder du på Rømø Skovlegeplads. Den kan umiddelbart være svær at se, men den ligger der inde bag ved træerne.

Der er mange, der ved, at legepladsen ligger der. Den bliver i hvert fald flittigt brugt, hvis man spørger Vibeke Thrane, der sidder i bestyrelsen for Rømø Skovlegeplads, der blev indviet i december 2016.


Annonce

Feriepartner Rømø var faktisk de først til at donere penge til legepladsen, efter at den blev oprettet, og der var nul kroner tilbage i kassen. De har virkelig støttet op om projektet.

Jacques Thierry, formanden for Rømø Skovlegeplads


- Der er ofte biler på parkeringspladsen, og man hører børnelatter fra legepladsen, smiler hun.

Det er Danmarks Naturstyrelse, der har stillet området til rådighed til skovlegepladsen. Det var også Naturstyrelsen, der lagde omkring 400.000 kroner i projektet til at etablere legepladsen.

Men den kræver også penge at vedligeholde den, og det er en dyr fornøjelse, forklarer formanden for Rømø Skovlegeplads, Jacques Thierry.

Rømø Skovlegeplads indeholder blandt andet en "svampeskov" med store paddehatte i træ, en "edderkoppedal" med et stort klatrenet formet som et edderkoppespind og en "snobakke" med linebaner, der er formet som en lang snor. Foto: André Thorup

Derfor er det en stor håndsrækning, at skovlegepladsen nu får del i feriebureauet Feriepartner Rømøs fond på 150.000 kroner.

- Feriepartner Rømø var faktisk de første til at donere penge til legepladsen, efter at den blev oprettet, og der var nul kroner tilbage i kassen. De har virkelig støttet op om projektet, siger Jacques Thierry.

En ny tovbane

I alt modtager skovlegepladsen 10.000 kroner fra Feriepartner Rømø. De skal bruges på en tovbane, der strækker sig mellem træerne på pladsen, som børnene kan svinge sig i.

Det kræver nogle midler, for der skal blandt andet graves ud i 1,5 meters dybde for at lægge et faldunderlag. Midlerne fra Feriepartner Rømø kan betale omkring halvdelen af udgifterne til tovbanen.

Det kostede omkring 400.000 kroner at lave skovlegepladsen. Siden er der kommet flere midler til gennem fondsøgninger. Foto: André Thorup

- Det giver en tryghed, at vi får støtte til sådan projekter. Så er der noget at arbejde med, siger formanden for skovlegepladsen.

Idéen til den nye tovbane fik Vibeke Thrane, da hun var på en tur i det nordjyske. Mellem Klitmøller og Thisted besøgte hun en skovlegeplads og blev inspireret.

- Jeg er af og til rundt og se andre skovlegepladser. Da jeg så tovbanen, tænkte jeg, at sådan en skulle vi da også have, smiler hun.

Pengene til tovbanen er tikket ind på skovlegepladsens konto, så nu er det bare at komme i gang med arbejdet.

Vibeke Thrane og Jacques Thierry håber på, at det kan ske så hurtigt som muligt, så børn og barnlige sjæle kan svinge sig i skovens træer.

Materialerne der er brugt til skovlegepladsen er udelukket lavet af træ. På den måde er legepladsen integreret godt i skoven. Foto: André Thorup
Jacques Thierry er formand i bestyrelsen for Rømø Skovlegeplads, mens Vibeke Thrane er medlem i bestyrelsen. Sammen er de blandt en gruppe af frivillige, der har fået skovlegepladsen til Rømø. Foto: André Thorup
Annonce
Tønder For abonnenter

Brudepar brænder inde med dyrt Ros-gavekort: - Vi føler os fandeme holdt for nar

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Forening kalder sagen om lille Marco 'grotesk': Forældrene blev i maj lovet mere samvær med døende søn

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

Sønderborg

Storbrand fører til fiskedød i sø: Fjord er stadig i forureningsfare

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tønder

Køler og udstødning er flyttet op på taget: Efter 180.000 kilometer skal Sørens lille Daihatsu lade livet i tvekamp

Esbjerg

Livsfarligt møde med brunstigt æsel: Kvinde fik brækket ryggen og flere brud på lillefinger

EfB

EfB-ejer efter åbent brev om mistillid til træneren: Spillerne kommer aldrig til at bestemme, hvem der skal være træner

Kolding

Næsten en tredjedel af beboerne i to områder i Kolding har ikke bestilt tid til vaccination

Esbjerg For abonnenter

Hvorfor skal det tage så lang tid? En læser undrer sig over svar om Ribes nye bydel

Esbjerg

Esbjergensere fælder dom i EfB-balladen: Grotesk galehus eller en flok forkælede fodboldspillere?

Annonce