Annonce
Tønder

Rømø Udviklingsplan – følgegruppen styrkes og nye aktiviteter er på vej

Direktøren for Rømø-Sild-færgeoverfarten er nu med i følgegruppes arbejde - nye aktiviteter på Rømø ser dagens lys i 2020.

Rømø: Rømø-Sild-færgeoverfarten har stor betydning for Rømø, og de mange nye aktiviteter giver nye muligheder for Rømø.

Derfor er man glad i følgegruppen, der arbejder med Rømøs udviklingsplan. Direktør Birte Dettmer fra Rømø-Sylt Linie GmbH & Co. KG har nemlig sagt ja til at deltage i følgegruppens arbejde.

- Birtes deltagelse betyder, at vi nu får en af de helt store aktører på øen med, og vi er sikre på, at vi dermed får muligheden for at skabe endnu mere og bedre sammenhæng i udviklingen på Rømø, udtaler fagchef i Tønder Kommune, Lars-Erik Skydsbjerg, i en pressemeddelelse.

Rømøs udviklingsplan

"Udviklingsplanen - Én fælles retning for Rømø 2025" beskriver en vision for Rømø baseret på Rømøs dna: historie, kulturmiljøer, landskab, natur, indbyggere, turisme og erhverv.

Bæredygtig helårsturisme er vækstmotoren, der skal drive udviklingen på Rømø.

Med fokus på bæredygtig helårsturisme skal der skabes vækst i turismen hele året, og der skabes afledt heraf flere arbejdspladser - ikke kun i turismen - samt øget bosætning.

Udviklingsplanen bygger på 5 strategier:

Styrk identiteten

Styrk naturoplevelsen

Forskøn ankomsten

Styrk bymiljøet

Saml kræfterne


De 14 parter bag planen er Tønder Kommune, Tønder Erhvervsråd, Business Region Esbjerg, Rømø-Tønder Turistforening, Nationalpark Vadehavet, Naturstyrelsen, Tønnisgård, Enjoy Resort, Rømø Lys, Novasol Rømø, Feriepartner Rømø, Rømø Havn, Rømø-Sylt Linie og Rømø Foreningen.

Annonce

Ankomst og stier

Med udvidelsen af følgegruppen tæller den nu 14 medlemmer, og gruppen er godt i gang med arbejdet.

Noget af det, der står højt på dagsordenen, er "Ankomsten til Rømø" og "Stier på Rømø", hvor formidlingen af naturen og etableringen af en port til Vadehavet ved Tønnisgård indgår.

Den del af planen går snart i opfyldelse, da Nationalparken er lykkes med at få finansieret et storstilet projekt.

Området fra dæmningen til Tvismark-krydset er de besøgendes første møde med Rømø. Derfor vil følgegruppen se på, hvordan området kan forskønnes.

Første skridt er at tage kontakt til lodsejerne i området efter nytår for at høre, hvad de tænker om initiativet.

Annonce

Arbejdsgrupper i arbejdstøjet

26. november deltog omtrent 80 borgere i mødet om vandrestier på Rømø. Her kunne de lokale bidrage med deres viden om Rømøs natur og historie.

Arbejdsgrupperne, der blev nedsat på mødet, vil i begyndelsen af det nye år trække i arbejdstøjet, og det er planen, at det allerede til sommer vil være muligt at teste de to første vandrestier på Rømø.

I 2020 sætter Nationalpark Vadehavet sammen med Tønder Kommune og de tre øvrige vadehavskommuner, Naturstyrelsen og en række andre samarbejdspartnere gang i et storstilet projekt, som skal udfoldes i løbet af de kommende fire år.

Nordea-fonden støtter projektet med 14,7 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce