Annonce
Tønder

Rømøs børn fik en tidlig julegave

Indvielse skovlegepladsen, Kirkeby Plantage, Rømø

Et længe næret ønske ikke kun blandt børn, men så sandelig også de voksne gik i opfyldelse, da Rømøs første skovlegeplads blev indviet lørdag. Naturstyrelsen optrådte som den gavmilde julemand.

KONGSMARK: - So ein Ding müssen wir auch haben...

Rømøs ferie-konkurrent Fanø fik for år tilbage en skovlegeplads, der er blevet vældig populær.

- Vore gæster har ofte spurgt, om vi også havde sådan en. Nu kan vi sige ja. Det er en stor julegave, der har stået højt på ønskelisten i mange år, sagde turistchef Bodil Glistrup, da Rømø lørdag indviede sin første skovlegeplads.

Den er placeret i Kirkeby Plantage lige syd for Kongsmark. Over 75 deltagere ved indvielsen vidner om, at pladsen både har været efterspurgt og nok skal blive brugt. I hvert fald havde de mange deltagende børn slet ikke tid til at lytte til turistchefens tale. Dertil var svampeskoven, spindelvævsdalen og snogebakken alt, alt for spændende.

Den officielle indvielsestale blev holdt af kommunalpolitiker Palle Graversgaard. Ham slap de legeglade børn ikke for at lytte til. For Palle Graversgaard var manden med den gyldne saks, der skulle bruges til at klippe den røde snor. Først derefter var der dømt fri leg.

- Rømø har virkelig fået en kreativ skovlegeplads. Der er plads til fantasi, leg og udfoldelser, men også hygge ved de opstillede borde for hele familien, sagde han.

Når legepladsen ifølge Bodil Glistrup kan betragtes som en stor julegave, tilfalder rollen som julemand Naturstyrelsen. Godt nok havde Tønder Kommune med en startkapital på 10.000 kr. fra en visionspulje tilbage i 2014 sat en proces i gang. Men det var først, da en lokal arbejdsgruppe med Tanja Rahbek i spidsen gik i gang, at der for alvor kom skred i tingene.

Tanja Rahbek er gift med Rømøs skovrider Anders Hauge Rahbek. Han søgte de nødvendige 350.000 kr. fra regeringens Naturpakke, og samtidig var Naturstyrelsen klar til at anvise en passende stor plads i plantagen. Dermed var vejen til legepladsen banet. Den kendte landskabsarkitekt Helle Nebelong kom med tegningerne, og indsatte fra statsfængslet i Renbæk stod i deres værksteder for selv udførelsen.

Hvor mange af de indsatte, der benyttede deres friweekend fra fængslet til at være med til indvielse, vides ikke. Hvis der var nogen, ville de have konstateret, at deres kreative arbejdsindsats gjorde stor lykke.

Yngste deltager ved indvielsen var i øvrigt lille Dusty, en hvalpekrydsning mellem en springerspaniel og en labrador. Dusty havde sammen med sin to-benede familie taget hele vejen fra Bredebro til Rømø. Det var en god beslutning. Dusty så vældig nysgerrig, glad og tilfreds ud.

Annonce

Der er plads til fantasi, leg og udfoldelser, men også hygge ved de opstillede

borde for hele familien.

Palle Graversgaard (S), medlem af kommunal- bestyrelsen, Bredebro
Indvielse skovlegepladsen, Kirkeby Plantage, Rømø
Indvielse skovlegepladsen, Kirkeby Plantage, Rømø
Indvielse skovlegepladsen, Kirkeby Plantage, Rømø
Indvielse skovlegepladsen, Kirkeby Plantage, Rømø
Indvielse skovlegepladsen, Kirkeby Plantage, Rømø
Indvielse skovlegepladsen, Kirkeby Plantage, Rømø
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Sønderborg

Overvågning giver pote

Annonce