Annonce
Debat

Rømøs natur

Arkivfoto

Læserbrev:  Tønder Kommunes slogan er “Rig på tur” (dvs. natur!). Det er en rigdom, kommunalbestyrelsen vil udnytte til det yderste for at tjene penge til kommunen.

Desværre er man ligeglad med, at naturen ikke er uudtømmelig. Hvert år skrumper Rømøs natur som følge af byggeri og anlæg. Argumenterne for at stjæle fra naturen er “erhvervsvenlig” og “arbejdspladser”. Men hver gang der bygges huse, sommerhuse og hoteller og anlægges veje på den smukke ø, fjernes der natur, som aldrig kommer tilbage igen.

Alle elsker at besøge øen, ikke mindst tyskerne, der er nogle af de venligste og mest hjælpsomme mennesker, jeg kender. Men skal danskerne afhjælpe tyskernes mangel på strand? Nej! Ville det være bedre, hvis danskere overbefolkede øen? Nej!


Men skal danskerne afhjælpe tyskernes mangel på strand? Nej! Ville det være bedre, hvis danskere overbefolkede øen? Nej!

Fra læserbrevet


Naturen er blandt andet et ukultiveret område, hvor man kan være alene. Her kan man opleve med alle sanser - og gå og tænke over, om penge er det vigtigste i livet. Ja, om man ikke bør have større omsorg for naturen end Tønder Kommune.

Brorson, der boede midt i Tønder, siger om forholdet mellem magten og det mageløse og skrøbelige naturskaberværk, som en foragtet brændenælde er:

Gik alle konger frem på rad, i deres magt og vælde,

de mægted ej det mindste blad at sætte på en nælde!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce