Annonce
Haderslev

Rønnow: De pårørende skal have en stemme

I februar måned stod Lone Olsen og Inger Kunz frem og fortalte om deres mor Dagmar Hansens sidste leveår på Sommersted Plejehjem. Det fik flere andre til at fortælle om, hvor svært det havde været at råbe plejehjemmets ledelse, kommunens forvaltning og politikere op. Arkivfoto: Timo Battefeld
Henrik Rønnow, Socialdemokratiets borgmesterkandidat, har i kølvandet på JydskeVestkystens artikler om Sommersted Plejehjem fået mange henvendelser fra pårørende, der ikke føler sig hørt og inddraget. Venstres borgmesterkandidat mener, læren skal være en bedre dialog.

SOMMERSTED: Fredag var der møde på Sommersted Plejehjem, hvor borgmesterkandidaterne fra Venstre og Socialdemokratiet deltog sammen med de politisk udpegede medlemmer af plejehjemmets bestyrelse.

Det var Venstres Mads Skau, der mandag indkaldte til mødet efter en række artikler i JydskeVestkysten om pårørende, der følte sig verfet af, når de havde henvendt sig med bekymringer til ledelsen på plejehjemmet.

-Vi fik en god dialog, og læren af det her må være at sikre dialogen. Det har jeg også set som medlem af regionsrådet, siger Mads Skau, der deltog i mødet sammen med voksenudvalgets formand, Venstres Holger Mikkelsen.

Annonce

- Men hvad aftalte I konkret?

- Den gode dialog er alfa og omega. Nu skal kommunens voksenudvalg drøfte sagen på deres næste møde, og så tager vi den derfra.

Socialdemokratiets Henrik Rønnow deltog også i mødet, men alene, fordi ellers ville forsamlingsforbuddet have været overtrådt. Han var en smule mere meddelsom:

-Vi fik en orientering, som jeg ikke vil gå i detaljer med her. Jeg kan dog godt sige, at en ny leder tiltræder den 1. april, og så er det vores opgave som kommune at sikre, at hun får al den opbakning, hun har brug for, for at sikre at Sommersted Plejehjem kommer videre, og man kan få en anden kultur.

- Men hvordan kan I sikre, at hun får plads til den opgave, når bestyrelsesformanden, som også har været udskældt, bliver siddende?

-Vi skal bidrage, med alt det vi kan fra kommunal side- Men jo, jeg tror, det er en svær opgave, så længe Rita Juhl sidder i bestyrelsen.

Udskiftning

SF’s Bent Iversen, der sidder i voksenudvalget, har tilsyneladende også et forslag til, hvordan man kommer videre på det udskældte plejehjem, men det vil han gemme til voksenudvalgets møde i april måned.

Enhedslistens Svend Brandt er anderledes kontant. Han har i et læserbrev gjort det klart, at han mener de politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer skal ud af bestyrelsen. Hvis ikke de går selv, så vil han sætte punktet på dagsordenen til byrådsmødet i april måned. Det ønsker Rønnow ikke at kommentere på lige nu.

- Jeg må indrømme, at jeg er meget overrasket over, hvor mange henvendelser jeg har fået på baggrund af artiklerne om Sommersted Plejehjem. Dagligt bliver jeg kontaktet pr. telefon, SMS og mail. Og jeg har haft mange gode og berigende samtaler med pårørende, nuværende og tidligere medarbejdere indenfor ældreplejen. I forhold til Sommersted Plejehjem er der mange ligheder i de historier, jeg får fortalt. Mange fortæller heldigvis om gode oplevelse med medarbejderne, mens mange fortæller om dårlige oplevelser med ledelsen, fortæller Henrik Rønnow og fortsætter:


Jeg må indrømme, at jeg er meget overrasket over, hvor mange henvendelser jeg har fået på baggrund af artiklerne om Sommersted Plejehjem.

Henrik Rønnow (S)


- Henvendelserne drejer sig ikke kun om Sommersted Plejehjem. De drejer sig også om oplevelser med eksempelvis hjemmeplejen. Selv om mange er kritiske og kontakter mig, fordi de har haft en dårlig oplevelse, så fremhæver stort set alle, at det ikke er personalet, de beklager sig over, tværtimod. De føler sig ikke inddraget, selvom de ser sig selv som en ressource og kan bidrage med nyttig viden. Det skal vi blive bedre til. Vores vigtigste opgave bliver at give de pårørende en stemme.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Anklageskrift fylder 11 sider: Rerup tiltalt for at have 'fredskrænket' fem personer

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Haderslev

Landsby hårdt ramt af oversvømmelser: - Alle vores ejendomshandler er gået i stå

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

Annonce