Annonce
Haderslev

Rønnow om dronningens besøg: Jeg får den bedste plads i kirken

Henrik Rønnow glæder sig til at indtage domkirkens bedste plads på søndag. Det er ved siden af orglet. Foto: André Thorup
På søndag kommer dronningen til byen og deltager i en festgudstjeneste i Haderslev Domkirke, som skal markere det hundredåret for Genforeningen 1920.

HADERSLEV: 18 ud af 31 byrådsmedlemmer møder op i Haderslev Domkirke, når tre generationer af kongehuset, Dronning Margrethe, Kronprins Frederik og Prins Christian, på søndag kommer til Haderslev for at deltage i en festgudstjeneste, der er en forsinket  markering af Genforeningen i 1920.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger stod det tirsdag eftermiddag klart, at den socialdemokratiske byrådsgruppe møder op i stærkeste formation: 10 mand høj, det vil sige hele byrådsgruppen.

Fra Venstre kommer "kun" tre ud af ni byrådsmedlemmer: borgmester H.P. Geil, Allan Emiliussen og Preben Holmberg. Derudover stiller Dansk Folke Parti med to ud af fem mulige: Janni Pohl og Thies Mathiasen.

Annonce

De Konservative, Radikale Venstre og Slesvigsk Parti stiller hver i sær med et medlem: Kjeld Thrane, Børge Koch og Carsten Leth Schmidt. Så man kan sige, at de også møder fuldtalligt op, fordi, det er dem, de tre partier har at gøre godt med i byrådssammenhænge.

Den gode udsigt

Helt efter bogen bliver både SF og Enhedslistens byrådsmedlemmer hjemme, ligeså gør Alternativets Mogens Rerup og Nye Borgerliges Benny Bonde.

Henrik Rønnow, formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, afviser at have inddraget byrådskollegernes søndag.

- Nej, vi har faktisk ikke talt om søndagens invitation, men vi plejer at møde op, når vi bliver inviteret, hvad enten det er en festgudstjeneste eller et møde, siger Rønnow.


vi plejer at møde op, når vi bliver inviteret, hvad enten det er en festgudstjeneste eller et møde.

Henrik Rønnow


Selv glæder han sig til søndag, hvor han ikke blot skal repræsentere byrådet, men også spille trompet for de kongelige og de øvrige gæster, som der ikke er så mange af, fordi coronaen stadig kaster sine lange skygger.

- Jeg får igen kirkens bedste plads. Det er oppe ved orglet, og det er altid en kæmpe oplevelse. Det er fantastiske flot at se hele følget deroppe fra. Det er tredje gang, jeg får lov at spille ved gudstjenester i domkirken med royalt besøg, fortæller Henrik Rønnow.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce