Annonce
Læserbrev

Rønnow taler, som altid, med to tunger

Læserbrev: ”Vi er klar til forhandlinger og har været det længe” - således udtaler borgmesterkandidaten fra Socialdemokratiet sig til JydskeVestkysten 1. oktober.

Det lyder spændende Henrik, - men jeg og flere af mine politiske kolleger i den borgerlige blok har stadig til gode at se et reelt udspil fra socialdemokraterne. For vi aner ikke, hvad kassebeholdningen i 2020 vil lyde på i socialdemokraternes udspil - er det et seriøst forhandlingsgrundlag - naturligvis ikke!

Rønnow har gentagne gange appelleret til dialog, senest i forbindelse med det netop overståede informationsmøde på Harmonien, hvor han klandrer borgmesteren for ikke at ville diskutere politik med borgerne - for det ønskede han jo selvsagt selv at gøre - undskyld mig Henrik - men hvordan havde du tænkt dig at diskutere det kommende budget med borgerne, når du ikke engang selv er i stand til at tilkendegive dit eget budgetforslag?

Det er sørgeligt, at man fra socialdemokratisk side ynder at lade som om, man vil gå dialogens vej uden selv at have et budgetgrundlag at tale ud fra.

Det må vist være soleklart for enhver - at socialdemokraterne ønsker at glide uden om et vanskeligt budgetår, for derimod at spille højt på polemikkens tangenter, mens mere ansvarlige partier bærer byrden.

Kom nu med dit forslag, Henrik - ellers er den retorik, som altid, kun baseret på tomme ord - og ingen handling!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce