Annonce
Varde

Rørt modtager af skulderklap: - Nej, det er ikke et ord, vi hører så tit

Det er en meget rørt Poul Verner Christensen, som fik overrakt skulderklappet af Lone Haumann fra Sydbank i Varde. Foto: Henrik Reintoft
Poul Verner Christensen er personificeringen af fremgangen i både Årre og Tambours Have. En uforlignelig og positiv igangsætter, som modtager skulderklappet af Sydbank og JydskeVestkysten.
Annonce

Årre: En søndag for fire uger siden, så det sort ud for den 72-årige Poul Verner Christensen. Han var klar til møde sin skaber, da han havde symptomer på en blodprop og under fuld udrykning blev kørt til Sydvestjysk Sygehus. Der var en værre ballade og larm, som han siger.

Det viste sig, at en galdesten havde sat sig fast, hvorfor der var gået betændelse i bugspytkirtlen, ligesom han var ved at udvikle mavesår tre steder. Han var gul i huden som tegn på gulsot. Efter tre dages medicinsk behandling opererede lægerne ham i tre timer.

- Hold da kæft, hvor er de dygtige. Det var lidt af en forskrækkelse, men nu har jeg det lidt bedre, siger Poul Verner Christensen med tårer i øjenkrogene.

Tårer som lokal- og erhvervsrådgiver Lone Haumann fra Sydbank i Varde fik frem, da hun kort forinden overrakte Poul Verner Christensen skulderklappet, der uddeleles i et samarbejde mellem Sydbank og JydskeVestkysten.

Skulderklappet

Modtagere af skulderklappet hædres med et diplom samt 1000 kroner. Dertil kommer muligheden for at vinde Årets Skulderklap.

Den kåring finder sted hvert år på Sydbanks aktionærmøde. Det er JydskeVestkysten og Sydbank, der uddeler skulderklappet. En komité beslutter, hvem der modtager.

Alle kan indstille andre til et skulderklap. Det sker på redaktion.varde@jv.dk. Vi hædrer primært frivilligt arbejde, som glæder andre.

Annonce

Øget indbyggertal

Han modtager skulderklappet for sin mangeårige og helt uforlignelige indsats for både Årre og Tambours Have, der sammen blomstrer som aldrig før. Poul Verner Christensen har i en årrække været formand for både Årre Borgerforening og Tambours Haves Venner. Listen over synlige resultater er alenlang.

Årre er landets eneste blomstrende landsby med fem blomster. Byen har fået sin egen ”Oasen” støttet af A.P. Møllerfonden, stiftede i 2003 Årre Invest, der købte Årre Kro. Og senest har boldklubben og borgerforeningen indtil videre samlet knap to millioner kroner ind til ”Byens Rum”, som skal stå færdig i 2021. Første etape går i gang i år.

Alt sammen tiltag, som har været en medvirkende årsag til, at indbyggertallet siden 2010 er øget med 12,3 procent eller 71 personer til 648.

Men hvad er det driver Poul Verner Christensen, som i godt 40 år kørte som repræsentant for at slutte af som rådhusbetjent i Esbjerg?

- Jeg har altid været organisationsmand. Men vi har skabt resultaterne ved at gøre det i fællesskab, siger Poul Verner Christensen, som bor alene, efter han blev skilt for fem år siden.

Annonce

Opfører sig pænt

Og netop fællesskabet har løfte byen og Tambours Have. Men Poul Verner Christensen stores fortjeneste er, at fællesskabet ikke lever på laurbærrene. Og han tager ikke et nej, for et nej.

- Som gammel sælger ved jeg, at hvis man opfører sig pænt, så kan man altid vende tilbage. Nej, det er ikke et ord, vi hører så meget herude, siger Poul Verner Christensen.

De mange synlige resultater i Årre er gerne noget, han deler med andre landsbyer, hvorfor han fra tid til anden holder foredrag. For ham er kampen mellem landsbyerne overstået. Hvad er der godt for eksempelvis Starup-Tofterup, Nordenskov, Næsbjerg og Agerbæk er også godt for Årre og omvendt? For samlet står de stærkere som en lokal egn.

Annonce

Mødet med majestæten

Selv har han haft den store ære at møde Dronning Margrethe i forbindelse med majestætens besøg i både Tambours Have og Årre i 2016. Han var efterfølgende til middag på kongeskibet Dannebrog, der lå til kaj i Kolding.

- Hold da op, hvor vi har en flot dronning. Hun ved, hvad hun har med at gøre. Det var en kæmpe oplevelse, siger Poul Verner Christensen, der også en årrække var formand for Socialdemokratiet i Helle Kommune og i Varde.

Og da han i 1988 sammen med familien flyttede fra Alslev til Årre, så flyttede han også til Venstre-land. Og han skulle da lige ses an.

- Vi diskuterer ikke politik, når vi laver noget for fællesskabet. Nogle kalder mig ”din røde satan”. Det griner jeg af, siger Poul Verner Christensen.

Poul Verner Christensen bor i dag alene i huset på Vænget i Årre, som han har sat til salg. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce