Annonce
Sport

Rørt Murray efter sejr: Det har været nogle ekstremt svære år

John Thys/Ritzau Scanpix
Kort efter nytår var Murrays karriere truet af skader. Søndag vandt han sin første ATP-turnering siden 2017.

Med sin første ATP-turneringssejr siden 2017 viste den tidligere verdensetter Andy Murray søndag, at han stadig kan gøre sig gældende blandt de bedste tennisherrer.

I finalen af European Open i Antwerpen vandt den 32-årige skotte 3-6, 6-4, 6-4 over Stanislas Wawrinka.

Og selv om turneringen ikke rangerer blandt de fineste, var det mere end Murray selv havde regnet med efter at være kommet tilbage fra en karrieretruende hofteskade.

- De sidste par år har været ekstremt svære, sagde Murray, der efter kampen var tæt på tårer, ifølge sportsmediet Tennis.

- Både Stan og jeg har været igennem en masse skadesproblemer de seneste par år. Det er fantastisk at være tilbage i en finale mod ham på denne måde. Jeg synes, at det var en fantastisk kamp.

Murray var dog i store problemer i kampen, hvor Wawrinka særligt i første halvdel fandt de benhårde vinderslag frem, der fortsat gør ham til en af de farligste spillere på touren.

Men skotten, som inden turneringen lå nummer 243 på verdensranglisten, hang i og vandt alligevel det andet sæt.

- Det tredje sæt blev ekstremt tæt igen. Jeg forventede slet ikke at være i denne position overhovedet, så jeg er meget glad, sagde Murray efter sejren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Med titlen blev han ifølge AFP den lavest rangerede vinder af en ATP-turnering siden Pablo Andujar vandt Marrakech Open i 2018.

I begyndelsen af 2019 regnede mange med et karrierestop for Murray.

Men efter at have fået indsat en metalhofte har den tredobbelte grand slam-vinder gradvist arbejdet sig tilbage - først med doubleturneringer og dernæst med singleturneringer.

Nu skal han hjem at se sin kone, Kim Sears, der er gravid med parrets tredje barn, fortæller Murray. Men ikke for længe, understreger han.

- Når jeg har været hjemme de seneste år, så er min familie blevet større. Så jeg er nødt til at holde mig i gang på touren, så det ikke kommer ud af kontrol.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce