Annonce
Sport

Rørt Murray efter sejr: Det har været nogle ekstremt svære år

John Thys/Ritzau Scanpix
Kort efter nytår var Murrays karriere truet af skader. Søndag vandt han sin første ATP-turnering siden 2017.

Med sin første ATP-turneringssejr siden 2017 viste den tidligere verdensetter Andy Murray søndag, at han stadig kan gøre sig gældende blandt de bedste tennisherrer.

I finalen af European Open i Antwerpen vandt den 32-årige skotte 3-6, 6-4, 6-4 over Stanislas Wawrinka.

Og selv om turneringen ikke rangerer blandt de fineste, var det mere end Murray selv havde regnet med efter at være kommet tilbage fra en karrieretruende hofteskade.

- De sidste par år har været ekstremt svære, sagde Murray, der efter kampen var tæt på tårer, ifølge sportsmediet Tennis.

- Både Stan og jeg har været igennem en masse skadesproblemer de seneste par år. Det er fantastisk at være tilbage i en finale mod ham på denne måde. Jeg synes, at det var en fantastisk kamp.

Murray var dog i store problemer i kampen, hvor Wawrinka særligt i første halvdel fandt de benhårde vinderslag frem, der fortsat gør ham til en af de farligste spillere på touren.

Men skotten, som inden turneringen lå nummer 243 på verdensranglisten, hang i og vandt alligevel det andet sæt.

- Det tredje sæt blev ekstremt tæt igen. Jeg forventede slet ikke at være i denne position overhovedet, så jeg er meget glad, sagde Murray efter sejren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Med titlen blev han ifølge AFP den lavest rangerede vinder af en ATP-turnering siden Pablo Andujar vandt Marrakech Open i 2018.

I begyndelsen af 2019 regnede mange med et karrierestop for Murray.

Men efter at have fået indsat en metalhofte har den tredobbelte grand slam-vinder gradvist arbejdet sig tilbage - først med doubleturneringer og dernæst med singleturneringer.

Nu skal han hjem at se sin kone, Kim Sears, der er gravid med parrets tredje barn, fortæller Murray. Men ikke for længe, understreger han.

- Når jeg har været hjemme de seneste år, så er min familie blevet større. Så jeg er nødt til at holde mig i gang på touren, så det ikke kommer ud af kontrol.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce