Annonce
Sport

Rørt Wozniacki modtog kollegers hyldest på fyldt arena

Edgar Su/Reuters
Den danske tennisstjerne fik stående hyldest for sin 14 år lange karriere efter den sidste kamp.

Hendes baghånd, hendes løbearbejde, hendes fighterevne.

Alle dele blev fremhævet, da en smilende og rørt Caroline Wozniacki på et fyldt Melbourne Arena modtog kollegernes hyldest igennem en videohilsen, som Australian Open havde forberedt.

Flere af de største tennisspillere lige nu - blandt andre Ashleigh Barty og Naomi Osama - var med i videoen, som sluttede med nogle ord fra Serena Williams.

- Hun er min en af mine bedste venner. Jeg er meget glad for hende, og hun gør det, hun gerne vil gøre. Det er det, handler om, sagde Serena i videoen, der blev afspillet foran de omkring 10.000 mennesker, der mere eller mindre alle stod op på Melbourne Arena.

Hendes far, Piotr Wozniacki, løb ind på banen og bar hende rundt, og resten af familien stillede op til et fælles billede efter kampen.

Wozniacki så ud til at være på vej ud af arenaen, da hun vendte om og hentede et dansk flag fra én i publikum.

- Der er så mange ting at huske tilbage på. Fansene og den følelse, I giver os spillere. Støtten jeg har fået fra min familie og særligt fra min far, som har trænet mig i alle de år. Jeg græder normalt ikke, så det må I undskylde, sagde Wozniacki til stor jubel fra publikum.

Med på banen var også Wozniackis mand, David Lee, der også blev fremhævet af danskeren som en vigtig person i de sidste år af karrieren.

På banen blev Wozniacki af intervieweren spurgt, hvilken dag der havde været den bedste for hende: Da hun blev gift i 2019 eller vandt Australian Open i 2018?

- Det er et trickspørgsmål, sagde Wozniacki, hvorefter publikum brød ud i grin.

- Men min mand er lige der, så mit bryllup, sagde hun.

Wozniacki fortalte også, at hun nu er klar til at begynde et "nyt kapitel", hvor hun har bebudet, at flere projekter er på vej, og at hun blandt andet skal arbejde med at udbrede kendskabet til leddegigt, som hun har fået konstateret.

Kampen var et sandt drama og på alle måder et klassisk Wozniacki-opgør, hvor danskeren akkurat hang i i løbet af tre sæt, som tog godt og vel to timer.

Men til sidst måtte hun se sig slået af tunesiske Ons Jabeur.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce