Annonce
forside

Racerkørertalent slog til på legendariske Hockenheim

Den 16-årige Frederik Vesti fra Langelund ved Give havde grund til at juble i weekenden. Han vandt et Formel 4-løb på legendariske Hockenheim foran fyldte lægter. Privatfoto

Hockenheimbanen i Sydtyskland var i weekenden rammen om endnu en afdeling af det tyske F4 mesterskab med Frederik Vesti fra Langelund ved Give i aktion. En flot weekend, der endte med en sejr i første løb for det 16-årige racerkørertalent, der gamblede stort med brændstofmængden - og ramte plet.

Filskov: Det blev en af de helt særlige weekender for de unge håbefulde kørere i F4-klassen, fordi weekendens løb blev afviklet sammen med de tunge drenge i F1. Det kunne mærkes på spændingen samt det enorme tilskuertal og ikke mindst på bevidstheden om at gøre en ekstra god figur, når F1-bosserne kigger med. Dette spændingsfelt af positive forventninger, duften af vaskeægte VIP og muligheden for at vise sig frem på den helt store arena befandt Frederik Vesti sig også i, og den unge mand gjorde på trods af al virakken og presset en rigtig fin figur.

Annonce

Det allerstørste var dog at få overrakt min pokal af chefen for Mercedes AMG F1, Toto Wolff. Det slog bare alt! Den mand står for mig for det ypperligste indenfor motorsport og F1. At få overrakt sin pokal af ham får noget helt særligt frem i.f.t mit eget fokus og min egen stålsathed på fremtiden - Frederik Vesti efter sejr på Hockenheim

Legendariske Hockenhein lagde bane til, da der blev afholdt både Formel 1 og Formel 4 i weekenden. Her med Frederi Vesti forrest i Formel 4-klassen. Privatfoto

Nød det og gav den bare fuld gas

Frederik Vesti var hurtigst i træning og hentede dermed pole position til det første løb, som da også endte med en sejr. Andet løb blev en mere kedelig affære, da en oplagt position som nr. 2 forsvandt ud af hænderne på det lokale talent fra Filskov grundet en uheldig punktering. Men overordnet set var det en herlig oplevelse for unge Vesti at vise sig så flot frem på Hockenheimbanen. - Hockenheim er legendarisk. Atmosfæren her er ubeskrivelig. At gå i paddocken (indhegnet inderkreds for kørerne, red.) og bare kigge og suge alt til sig er stort. Selvfølgelig kan man blive for fokuseret på, at man her har muligheden for at gøre noget ekstraordinært for at imponere og få et F1 team's opmærksomhed. Sidste år kørte jeg også sammen med F1 i Austin, Texas, og har derfor mentalt kunne forberede mig på denne helt anderledes oplevelse og det ekstra store pres, man lægger på sig selv. Jeg besluttede mig for bare at give den gas og nyde det alt, hvad jeg kunne, lyder det fra en glad om bredt smilende Frederik Vesti.

Gamblede stort med brændstofmængden med succes

Den 16-årige Formula Four-kører var optimalt forberedt til løbet på Hockenheim og er glad og stolt over sit resultat. Men måske mest tilfreds med måden, det foregik på rent køretaktisk.

- Jeg valgte sammen med mit team forud for de to tidtagninger at køre på minimalt brændstof. Det var begyndt at regne, så jeg vidste, at tiden skulle sættes hurtigt, inden banen blev langsom. Jo mindre brændstof, jo lettere bil! De fleste af mine konkurrenter valgte det sikre med mere brændstof. Det var med til at give mig min pole position. Men også det kompromis, der så satte mig lidt tilbage i den anden tidtagning. Men det var det hele værd. Det at turde satse og lykkes med det giver en stor tilfredsstillelse. Det udfordrer ens mod, det kan jeg rigtig godt lide, fortæller Vesti, der i andet løb fik en start position som nr. 4.

Pokal og skulderklap fra en af motorsportens tunge drenge

En pole position og sejr og så på en Formel 1- og 4-weekend er umiddelbart noget af det største, en ung kører kan forestille sig. Men Vesti har en anderledes opfattelse.

- Jo, det var stort med en sejr, og jeg holder hovedet højt lige nu. Men det allerstørste var dog at få overrakt min pokal af chefen for Mercedes AMG F1, Toto Wolff. Det slog bare alt. Den mand står for mig for det ypperste inden for motorsport og F1. At få overrakt sin pokal af ham får noget helt særligt frem i forhold til mit eget fokus og min egen stålsathed på fremtiden. Jeg er så glad og taknemmelig over for mine sponsorer for at have fået denne utrolige oplevelse, siger Vesti, som ikke får meget tid til afslapning og hvilen på laurbærrene.

Allerede i mandags stod han klar til at teste på Nürburgring, hvor næste løbsweekend afvikles om 14 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce