Annonce
Indland

Radikale afviser ny udgave af finansskatten

Det er gammel vin på nye flasker, som EU-Kommissionen torsdag har fremlagt i form af en finansskat for medlemslandene. Det mener de Radikale, som fortsat er imod.

Torsdag fremlagde EU-Kommissionen et nyt forslag til en skat på finansielle transaktioner i Europa. Men det forslag er ikke bedre end det gamle, mener de Radikales skatteordfører, som fortsat er imod en europæisk finansskat.

»I min optik er der tale om gammel vin på nye flasker, og derfor får det ikke os til at ændre holdning. Vi er fortsat bange for, at den her finansskat vil koste danske job,« siger Nadeem Farooq (R).

Regeringen vil gerne være med til at indføre en global finansskat, men ikke en europæisk, da bekymringen er, at en sådan skat vil svække Europas konkurrenceevne og i sidste ende koste job i Danmark.

I kommissionens nye forslag lyder det dog, at enhver, der handler med værdipapirer udstedt i Europa, bliver ramt af skatten - og derfor kan ikke-europæiske lande heller ikke undgå skatten.

»Selvom det teoretisk lyder meget fint, at man på den måde ikke kan unddrage sig beskatning, så vil jeg gerne se det i virkeligheden. Jeg tror ikke på, at man kan tvinge amerikanerne til at lade handler på New Yok Stock Exchange være omfattet af sådan en skat,« siger Nadeem Farooq.

Torsdag meddelte SFs politiske ordfører, Jesper Petersen (SF), at han - trods regeringsgrundlagets ordlyd - går ind for en europæisk finansskat.

»SF har i årevis fremmet idéen om en international skat på finansielle transaktioner. Skatten vil mindske den kortsigtede spekulation i værdipapirer og betyder, at bankerne og spekulanterne kommer til at betale en del af regningen for den verdensomspændende krise, de er medansvarlige for,« skriver Jesper Petersen på sin Facebook-profil.

Han understreger samtidig, at han respekterer regeringsgrundlaget - noget, som har fået Dansk Folkepartis europaparlamentariker, Morten Messerschmidt (DF), til at kalde Petersens udmelding for »underlig troskab«.

»Jeg noterer mig, at SFs politiske ordfører står fast på regeringsgrundlaget omkring finansskatten, og det er det afgørende for mig,« siger Nadeem Farooq.

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Sydjylland

Nyd den 182 kilometer lange rute: Denne video tager dig med på Tour de France-stjernernes 3. etape hele vejen fra Vejle til Sønderborg - se om de kommer forbi dit hjem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Nordtyskland For abonnenter

Den 22-årige Milenas hverdag er fyldt med døde mennesker. Men hun elsker livet med ligene

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Annonce