Annonce
Billund

Radikale får endnu en kandidat i Billund

Daisy Nykjær Andersen stiller op for Radikale /Arkivfoto: Mads Hansen

De Radikale i Billund Kommune får endnu en kandidat til byrådsvalget i november. 41-årige Daisy Nykjær-Andersen skifter fra Borgerlisten til de Radikale.

Billund Kommune: Til næste kommunalvalg er 41-årige Daisy Nykjær-Andersen at finde på de Radikales valgliste.

Daisy Nykjær-Andersen havde ellers tidligere i denne valgperiode meldt sig under fanerne for Borgerlisten, men til valget bliver det altså i stedet for hos de Radikale, at man finder navnet.

- Grundlæggende har jeg et brændende ønske om at hæve ambitionsniveauet i de visioner, vi sammen træffer for Billund Kommune, fordi jeg tror på, at det er muligt at træffe bæredygtige løsninger til fordel for kommunen som fællesskab, lyder det fra Daisy Nykjær-Andersen via en pressemeddelelse.

Daisy Nykjær-Andersen er selvstændig med konsulentfirmaet DNA Erhvervspsykologi, er gift og har tre sønner, hvoraf den ældste er 12 og de to mindste er 10 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce