Annonce
Indland

Radikale fester stadig morgenen efter historisk godt valg

Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Radikale Venstre fik et bedre resultat ved EP-valget, end Morten Østergaard havde forestillet sig.

Dagen derpå er Radikale Venstre stadig i gang med valgfesten, efter at partiet har fået det bedste valgresultat nogensinde ved et Europa-Parlamentsvalg.

Partiets politiske leder, Morten Østergaard, er stået tidligt op for at fortsætte fejringen med partifæller og frivillige. Flere har festet hele natten, fortæller han.

- Gejsten er jo helt enorm. Det her var et bedre valg, end vi turde drømme om. Hvis nogen for en måned siden havde sagt, at vi ville få over ti procent og to mandater, så havde jeg måske sagt, at så god er verden ikke, siger han.

- Men det er der, vi står i dag, og derfor har vi brede smil på.

Ved søndagens valg har Radikale Venstre fået 10,1 procent af stemmerne. Ved forrige valg lå resultatet på 6,5 procent. Partiet er derfor gået et mandat frem og kan sende i alt to mandater til Bruxelles.

Valgopturen skyldes ifølge Morten Østergaard, at valget til Europa-Parlamentsvalget har handlet om, hvorvidt EU skal stå sammen eller gå hver for sig.

- Og der har Radikale Venstre jo haft en unik rolle som Danmarks mest EU-positive parti. Og det har jo entydigt været en valgsejr for dem, der vil engagere sig mere i Europa, siger den politiske leder.

Spidskandidaten for De Radikale er Morten Helveg Petersen, og partiet kan uden tvivl regne med, at spidskandidat Morten Helveg Petersen, der fik 76.390 personlige stemmer i 2014, er valgt.

Nummer to på listen er Karen Melchior. Hun fik 10.412 personlige stemmer senest. Det var ikke nok til at sikre partiet mandat nummer to i 2014, men hun blev første stedfortræder og kan måske få det andet mandat nu.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce