Annonce
Læserbrev

Radikale: Håndtryksceremonien er ikke vores politik

Læserbrev: I Radikale Venstre er vi bestemt ikke tilhængere af symbolpolitik som "håndtryksceremonien", der netop er blevet behandlet i Esbjerg Byråd. Tænk, at vores folketingspolitikere sidder og bruger tid på at debattere, hvordan et håndtryk skal gives "håndflade mod håndflade". De burde i stedet bruge kræfterne på at bekæmpe klimaforandringerne, skabe bedre forhold for vores børn og andre væsentlige ting.

Man bliver ikke mere dansk af at blive tvunget til at give håndtryk. Hvis man ikke vil det danske samfund, ændrer et tvungent håndtryk intet. Og hvis man omvendt ønsker at blive del af vores samfund - og ellers bliver taget godt imod - lærer man med tiden dansk kultur at kende og tager danske normer til sig.

På trods af Radikale Venstres åbenlyse modstand mod selve loven, overvejede vi alligevel at stemme blankt. For i vores øjne er det ikke i tråd med demokratiet at stemme nej til en lov, bare fordi man ikke kan lide den. Loven er vedtaget af Folketinget, som vælgerne har valgt, og den træder i kraft uanset hvad.

Alligevel valgte vi at stemme imod håndtryksceremonien. For det, vi i byrådet kan beslutte, er ikke, om loven skal vedtages eller ej, men hvordan den skal implementeres. I vores øjne er det at blive dansk statsborger en festlig og højtidelig begivenhed. Derfor bør det også være borgmesteren og ikke en giftefoged, der byder nye statsborgere velkomne. Når vi nu skal holde en ceremoni for vores nye statsborgere, så lad os da vise, at vi vitterligt ønsker at byde dem velkomne. Det gør vi i hvert fald i Radikale Venstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce