Annonce
Kolding

Radikale: Hul i hovedet at tvangsnedrive i Skovparken

Folketingsmedlemmer Morten Østergaard og Lotte Rod fra Radikale Venstre på besøg hos Bahrija Atic sammen med Rune Christiansen. Hun er én af dem, som er glad for at bo i Skovparken. Privatfoto

Kolding: Folketingsmedlemmer fra Radikale Venstre mener ikke, det giver mening at man på Christiansborg har bestemt, at store dele af Skovparken skal rives ned og bygges om. Slet ikke, når man ikke har nogen plan for de mennesker, som mister deres hjem, mener folketingsmedlem Lotte Rod og partiformand Morten Østergaard, som lørdag drak kaffe hjemme hos Semir og Bahrija Atic og spillede bordtennis med forbipasserende børn foran centret.

- Det er hul i hovedet, at man her i Kolding ikke kan få lov til at koncentrere sig om at få mennesker i uddannelse og job i stedet for at rive taget ned over hovedet på dem, siger Morten Østergaard i an pressemeddelelse.

- Der er noget helt skævt i, at man kan finde på at trække de her ting ned oppefra, når de mennesker, det handler om, som bor her i Skovparken, er glade for at bo her, lyder det fra Lotte Rod.

- Vi kæmper for, at områder som Skovparken skal kunne undtages fra de rigide skrivebordskrav, fastslår Morten Østergaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce