Annonce
Sønderborg

Radikale: Regeringen centraliserer i Landbrugsstyrelsen, hvis ny vicedirektør rykkes fra Augustenborg til København

De 400 medarbejdere i Landbrugsstyrelsen i Augustenborg skal have en ny vicedirektør. Foto: Poul F. Skøtt
Folketingsmedlem Nils Sjøberg (R), mener, at der er tale om en klar centralisering, når Landbrugsstyrelsen i nyt stillingsopslag til vicedirektør skriver, at tjenestestedet som udgangspunkt er i København og ikke i Augustenborg.

- Det er en klar centralisering, hvis den nye vicedirektør for Landbrugsstyrelsen rykkes fra Augustenborg til København.

Sådan lyder meldingen fra Nils Sjøberg (R), der er barselsvikar for Lotte Rod i Folketinget. Det er et nyt stillingsopslag, der er baggrunden for Nils Sjøbergs kritik. Tidligere har vicedirektøren skullet have to dage i Augustenborg, en i Tønder og en i København. Men i det seneste stillingsopslag, hvor Landbrugsstyrelsen søger en vicedirektør, står der, at "tjenestestedet er som udgangspunkt i København", men at det også kan være i Augustenborg.

Der står dog også, at vicedirektøren får en del rejseaktivitet mellem de forskellige lokationer - især mellem København og Augustenborg. Der arbejder cirka 550 i København, og samme antal i Augustenborg, Tønder og andre lokale afdelinger - i Augustenborg alene cirka 400.

Det har fået Nils Sjøberg til at stille et paragraf 20-spørgsmål til regeringen, der har udpeget ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen til at svare. Spørgsmålet lød:

- Hvordan forholder ministeren sig til, at man nu vælger, at direktøren for Landbrugsstyrelsens aktiviteter i Sønderjyllands nu skal ansættes i København.

Annonce
Det er en klar centralisering, hvis den nye vicedirektør for Landbrugsstyrelsen rykkes fra Augustenborg til København.

Nils Sjøberg, (R) folketingsmedlem

Ingen var egnet

Mogens Jensen svarede, at man først slog stillingen op uden at skrive, at tjenestestedet var København. Det var dog ikke nemt at få kvalificerede folk til at søge, når tjenestestedet var på Als.

- Men det viste sig så, at der ikke var egnede kandidater til stillingen. Med henblik på at få et kvalificeret felt af ansøgere har styrelsen vurderet, at det var nødvendigt at give ansøgerne mulighed for at have tjenestested enten i Augustenborg eller København, sagde ministeren i folketingssalen onsdag.

- Men der skal ikke herske nogen tvivl om, at uanset hvor tjenestestedet placeres, så forventes det, at vicedirektøren er til stede i Augustenborg flere dage om ugen, sagde Mogens Jensen.

Nils Sjøberg understreger, at siden udflytningen af Landbrugsstyrelsens område for kunder og produktion til Augustenborg i 2016 er kundetilfredsheden steget. Fra 40 procent i 2015, da alt foregik i København til nu 56 procent.

Det er i Augustenborg Landbrugsstyrelsen har den direkte kontakte med landmænd og rådgivere - og det er herfra styrelsens afdeling i Augustenborg, landbrugsstøtten forvaltes og udbetales til landbrug og gartnerier. Nils Sjøberg arbejder nu på at få sagen i et lukket samråd i landbrugsudvalget.

Folketingsmedlem Nils Sjøberg (R) er ikke tilfreds med, at vicedirektøren for Landbrugsstyrelsen i Augustenborg på Als kan have tjenestested i København. Foto: David Skaaning
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Arriva var skiftet ud med veterantog

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce