Annonce
Kolding

Radikale splittede i sagen om klapning ved Trelde Næs

Der er ikke fodslag i den radikale byrådsgruppe i den store sag om klapning af opgravet havbundsmateriale ved Trelde Næs. Gruppeformand Jesper Elkjær har ingen betænkeligheder - men det har hans nye partifælle Merete Due Paarup. Arkivfoto: Martin Ravn
Byrådets to radikale medlemmer er helt uenige i den store sag om dumpning af 360.000 kubikmeter opgravet havbund. Nu kommer det radikale bagland med på råd.

Kolding: Der er ikke fodslag i den lille radikale byrådsgruppe i sagen om dumpning af 360.000 kubikmeter grødlignende havbundsmateriale fra Marina Syd, som Kolding Kommune påtænker at foretage ved klappladsen ved Trelde Næs midt i Lillebælt. Bortskaffelsen af den store mængde bundsediment er en forudsætning for, at Marina City kan skyde op med en ny kæmpestor marina og hundredvis af boliger.

Annonce

Hverken gruppeformand Jesper Elkjær eller gruppemedlem Merete Due Paarup, der skiftede parti fra V til R i december, er i tvivl om, at det er korrekt, når by- og udviklingsforvaltningen og kommunens rådgivere fra Niras fastslår, at det ikke vil påvirke havmiljøet ved Trelde Næs væsentligt at dumpe sedimentet.

Ro i maven

Mens mens Due Paarup ønsker at finde en metode til genanvende de mange tusinde kubikmeter opgravet øllebrødsagtigt havbundsmateriale i stedet for at plumpe det ned et andet sted i havet, så bakker Elkjær 100 procent op om forvaltningens anbefaling af klappeløsningen.

- Vi har fået en orientering, som giver mig helt ro i maven.  Det materiale, der skal dumpes, overskrider ingen grænseværdier, og der er tale om et statsligt udpeget klappested. Vores forvaltning har jo undersøgt alternativerne og redegjort én for én for, at de ikke duer. Jeg synes, der er gået rigeligt med følelser i den her diskussion, mener Jesper Elkjær.

Merete Due Paarup oplyser, at hun nu vil lægge op til en åben dialog med det radikale bagland og diverse interesseorganisationer om sagen, så alle synspunkter er belyst, inden politikerne i Kolding Byråd efter sommerferien skal tage endeligt stilling til, om klapningen skal foretages.

Annonce
Kolding For abonnenter

Sommerserie: Merete Due Paarups kunne godt tænke sig at være mere tålmodig - og at have superkræfter

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Musiksted skal ud at vække appetitten på livemusik: - Vi skal løbe det i gang igen

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce