Annonce
Varde

Radikale: Vi skal have løst situationen med en hal i Alslev

Holger Grumme (R) vil have flere fakta om Alslev Knudepunkt på bordet. Skitse: TEKT Akkitekterne

ALSLEV: Som medlem af udvalget for kultur og fritid så fik Holger Grumme (R) som de andre medlemmer forleden en præsentation af Alslev Knudepunkt. Det var formanden Søren Byskov fra Alslev Sport og Kultur som fremlagde halprojektet til 33 millioner kroner, hvoraf de selv vil skaffe 11,1 millioner kroner. Men han gik meget skuffet fra mødet, da der ikke er politisk opbakning til projektet.

Både formanden Lisbet Rosendahl (V) og Ingvard Ladefoged (S) siger, at kommunen ganske enkelt ikke har råd, hvorfor projektet ikke er realistisk.

Men det, finder Holger Grumme, er for tidligt at konkludere.

- Vi skal have løst den situation med en hal i Alslev, siger Holger Grumme.

Han vil have nogle flere fakta om især driften på bordet. Og så opstiller han tre scenarier, som byrådet helt konkret skal træffe en beslutning om, så borgerne i Alslev ved, hvad de kan forvente. Skal den nuværende hal renoveres. Skal der i stedet bygges en minihal, eller skal der arbejdes på at bygge Alslev Knudepunkt?

- Jeg vil bede om at få det sat det på dagsordenen, siger Holger Grumme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce