Annonce
Indland

Radikale vil have samme telekontrol eller udflytning standset

Kim Hong-Ji/Reuters
De Radikale vil have undersøgt, om man kan udstrække kontrol med teleovervågning, der udflyttes til Rumænien.

Det er stærkt bekymrende, at kontrollen med TDC's mobilnetværk skal udflyttes til Rumænien.

Det mener Kristian Hegaard, der er retsordfører hos De Radikale.

- Danskerne er i forvejen rigeligt overvåget og logget på deres persondata.

- Det er rigtig skidt, at vi ikke kan beskytte danskernes personfølsomme oplysninger bedre, hvis tilsyn og sikkerhedsgodkendelser ikke længere er muligt ved den her flytning til Rumænien, siger han til Ritzau.

Opgaven med at overvåge tre millioner danskeres mobilnetværk flyttes ifølge dagbladet Politiken fra Frederiksberg til Bukarest 31. august.

Det betyder ifølge mediet, at Center for Cybersikkerhed ikke længere kan stille krav om at sikkerhedsgodkende de ansatte eller komme på uanmeldte kontrolbesøg.

Det er uholdbart, mener Kristian Hegaard.

Han mener, at der bør stilles krav til, at der kan foretages den samme kontrol fremover.

- Jeg vil undersøge, om der er mulighed for at sikre samme sikkerhedsniveau om borgernes personoplysninger, som man har nu.

- Man kan for eksempel stille som krav til leverandører og underleverandører, at de forhold, der gælder om tilsyn og sikkerhedsgodkendelser, også skal gælde fremover.

- Kan det ikke lade sig gøre, må det undersøges, om udflytningen kan stoppes, siger Kristian Hegaard.

TDC har valgt at samarbejde med Ericsson om mobilnetværket, og det er i den forbindelse, at udflytningen til Rumænien sker.

Alternativet ville være at fortsætte samarbejdet med det omstridte kinesiske firma Huawei.

Kristian Hegaard mener, at beslutningen om at samarbejde med Ericsson frem for Huawei er den rigtige.

Men det skal ifølge retsordføreren ske med de samme kontrolforanstaltninger som i dag.

Center for Cybersikkerhed, TDC og Ericsson betoner alle over for Politiken, at man vil kunne opretholde en høj sikkerhed fra Rumænien. Men parterne kommer ikke nærmere ind på hvordan.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce