Annonce
Sport

Rafael van der Vaart: Ubeskriveligt at være tilbage

Rafael van der Vaart fik mandag aften sine første minutter i EfB-trøjen. Og Esbjerg vandt for tredje gang i træk med 1-0. Foto: Henning Bagger / Scanpix Ritzau

Den tidligere verdensstjerne fik den sidste lille halve time på banen, da Esbjerg mandag aften nedlagde AaB.

REAKTIONER: Et stort og meget bredt smil.

35-årige Rafael van der Vaart, der har prøvet så ufattelig meget i en imponerende karriere, var en meget glad mand, da han og holdkammeraterne havde slidt sig til den tredje 1-0-sejr på stribe.

Det var første gang i et halvt år, at Rafael van der Vaart spillede superligabold.

- Vi er jo nok lidt heldige til sidst, men jeg synes, at vi kan være stolte af os selv. Alle knoklede virkelig, mente hollænderen.

Rafael van der Vaart var også træt.

- Jeg følte, at jeg konstant spillede back i de sidste 10 minutter af kampen, men det gør ikke spor. Selvfølgelig kan jeg godt mærke, at kampformen ikke er der endnu, men vi bygger på dag for dag, forklarede han.

Og Esbjerg-cheftræner John Lammers var naturligvis også en meget glad mand efter sejren.

- Det holdt hårdt, og de sidste minutter føltes meget lange. De spillede mange høje bolde ind i vores felt i slutfasen, og det er jo bare lige en enkelt bold, som skal lande et forkert sted.

- Men vi holdt den hele vejen hjem. Og jeg har lige sagt til spillerne, at jeg er stolt af dem. De gav alt, hvad de havde. Når man spiller med den indstilling, kan man nå langt - og det synes jeg, at vi viser nu med tre sejre i træk.

Esbjerg rykker op i top seks med udesejren i det nordjyske.

- Er det rigtigt? Det havde jeg ikke lige regnet på, men det er vi da glade for. Jeg glæder mig også meget over, at vi nu tre gange i træk har holdt vores mål rent.

Det lignede ellers en AaB-scoring undervejs i første halvleg, men Jeppe Højbjerg viste høj klasse i den situation.

- Jeg har rost ham. Han var meget sikker i dag. Han kom godt ud i feltet, og Jeppe viste i det hele taget, at han er en fantastisk målmand.

Annonce

Den bedste reklame

John Lammers var også meget tilfreds med Rafael van der Vaart.

- Vi havde ikke aftalt, at han skulle ind. Den slags ved man aldrig på forhånd. Det kommer jo an på, hvordan kampen udvikler. "Rafa" kom ind og gled fint ind i spillet. Han er vigtig for truppen, og jeg er sikker på, at vi nok skal få meget glæde af hans kompetencer. Manden elsker bare at spille fodbold.

Sejren over AaB er den bedste reklame for Esbjergs hjemmekamp på Blue Water Arena på søndag mod FC København - og træner Lammers håber, at opbakningen til superligaens nye top seks-hold bliver massiv.

- Ja, nu vil vi gerne have en masse dejlige tilskuere på stadion. Det synes jeg, at holdet har fortjent efter de sidste fine kampe, sagde han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce