Annonce
Erhverv

Raffinaderiet får ny direktør: Afløser er hentet fra egne rækker

Shells afgående direktør Maarten Stals tiltrådte jobbet 1. juni sidste år. Han forlader posten ved udgangen af september. Pressefoto
Thomas Griepp, der kommer fra et job som technical manager ved Shell i Tyskland, overtager direktørposten for A/S Dansk Shell efter hollandske Maarten Stals.

Fredericia: Efter lidt over et år på posten forlader Maarten Stals jobbet som direktøren for A/S Dansk Shell og dermed også raffinaderiet i Fredericia. Det oplyser Shell i en pressemeddelelse.

Den kommende direktør er fundet internt i Shell. Det bliver Thomas Griepp, der overtager posten. Thomas Griepp kommer fra et job som technical manager i Rheinland ved Køln samt stedfortræder for direktøren samme sted. Hans første arbejdsdag i Fredericia bliver 1. december.

Ifølge Shell sker rokaden efter "et akut opstået behov internt i Shell-gruppen".

Hollænderen Maarten Stals, der tiltrådte 1. juni 2018, skifter direktørrollen i Danmark ud med en titel som production manager i Rheinland.

Raffinaderiet i Fredericia, der blev indviet i 1966, producerer omkring en tredjedel af de brændstofprodukter, der bliver brugt i Danmark. Raffinaderiet modtager den danske råolie fra Nordsøen via en rørledning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce