Annonce
112

Rambuktyveri i Vendersgade i nat: Bragede bil ind i tøjbutik

Tyve bragede i stjålen bil ind i tøjbutik i Vendersgade natten til onsdag. Foto: Morten Kiilerich

Fredericia: En tøjbutik i Vendersgade blev natten til onsdag udsat for et voldsomt indbrud. I en stjålen bil bragede to personer ind i facaden, stjal blandt andet T-shirts og bukser og kørte hurtigt fra stedet.

- Det skete mellem klokken 3.01 og 3.07, viser alarmen. Vi var fremme og fulgte efter bilen, som blev smidt på Krügersvej i Erritsø, oplyser vicepolitiinspektør, Finn Ellesgaard Nielsen, Sydøstjyllands Politi:

- Gerningsmændene var væk, men vi fulgte dem med hunde. De flygtede formentlig gennem fodgængertunnellen, for lidt senere kunne vi på Erritsø Bygade anholde to med på friske spor, som vi siger.

Der var også tyvekoster i bilen, fortæller Finn Ellesgaard Nielsen.

Politiets jurister undersøger onsdag formiddag, om mændene skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. De er danske og henholdsvis 43 og 21 år gamle, men derudover er der pt. ikke flere oplysninger om deres identitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Vodkatyv måtte køres på skadestuen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce