Annonce
Sønderborg

Nye indsatser skal få corona-fyrede i arbejde

Sønderborg Jobcenter har fået ekstra travlt på grund af coronakrisen. Foto: Timo Battefeld
Sønderborg Kommune har sat nye indsatser i gang for at øge beskæftigelsen hos dem, der mister jobbet på grund af coronakrisen, samt dem der bor i udsatte boligområde.
Annonce

Sønderborg: Politikerne reagerer på, at covid-19 pandemien har ændret beskæftigelsessituationen i Sønderborg Kommune og har givet en stigning i antallet af ledige.

- Når situationen på arbejdsmarkedet bliver så usikker og forandret, som den har været på grund af coronakrisen, så kræver det ekstraordinære tiltag. Derfor har Sønderborg Kommune vedtaget den ekstraordinære indsats "Sønderborg I Arbejde", der skal afbøde konsekvenserne af coronakrisen. Og sammen med arbejdsmarkedets parter er fokus, at flest muligt skal beholde jobbet, flere skal tage uddannelse, og nye ledige skal hurtigst muligt i job igen, siger Jan Prokopek Jensen (S), formand for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget.

Den ny indsats "Sønderborg I Arbejde", der blev igangsat i foråret, er indarbejdet i den reviderede beskæftigelsespolitik, som byrådet i Sønderborg Kommune netop har godkendt.


Når situationen på arbejdsmarkedet bliver så usikker og forandret, som den har været på grund af coronakrisen, så kræver det ekstraordinære tiltag

Jan Prokopek Jensen, udvalgsformand


Annonce

Udsatte boligområder

Ud over at afbøde coronakrisens konsekvenser indeholder den reviderede beskæftigelsespolitik en ekstra indsats over for ledige i udsatte boligområder.

Her er tilknytningen til arbejdsmarkedet lavere end i resten af kommunen. Derfor satte arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget i august 2019 en ekstraordinær indsats i gang.

- Det er ekstremt vigtigt for os at have en fokuseret indsats på at få flere fra de udsatte boligområder i job. Det taler også rigtig godt ind i, at Sønderborg Kommunen ønsker så mange borgere som muligt bliver selvforsøgende. Dem, der har svært ved at opnå det mål, skal naturligvis have hjælp fra Sønderborg Kommune til at nå derhen, og vi går aktivt ind for at hjælpe borgerne til uddannelse eller arbejde, siger Dorthe Mehlberg (DF), der er medlem af arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget.

De overordnede mål i den reviderede beskæftigelsespolitik er flest mulige er selvforsørgende, samt at Jobcenter Sønderborg er virksomhedernes foretrukne rekrutteringspartner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce