Annonce
Aabenraa

Ramt af hjerneblødning få dage inden sin 80 års dag: Nu er markant erhvervsmand død

I 2019 fik Peder Meldgaard endelig sin første titel efter 45 år som medlem af Aabenraa Skyttelaug, da han blev kronprins. Den titel var han meget glad for og stolt over, selvom han gerne ville have prøvet at blive konge. Den titel ville han gå efter til sit 50 års jubilæum, men det nåede han ikke. Den kendte erhversmand døde 13. januar - to måneder efter at være blevet ramt af en hjerneblødning. Foto: Mette Christine Schulz
Den kendte erhvervsmand Peder Meldgaard døde torsdag morgen - to måneder efter han blev ramt af en hjerneblødning.

Aabenraa: Grundlæggeren af Meldgaard Gruppen i Aabenraa, Peder Meldgaard, er død i en alder af 80 år.

Peder Meldgaard blev ramt af en hjerneblødning i november kort før sin 80 års fødselsdag, og det var eftervirkningerne fra den hjerneblødning, der gjorde, at den kendte erhvervsmand torsdag 13. januar om morgenen sov stille ind.

Det var Peder Meldgaard, der for 52 år siden stiftede Aabenraa Budcentral, som med årene udviklede sig til Meldgaard Gruppen, der i dag har 650 ansatte og samlet omsætter for cirka en milliard kroner.

Annonce

Han og hustruen Margit var grundstenen i virksomheden, som de tre børn - Henrik, Lasse og Line - overtog i et generationsskifte i 2005 til stor glæde for forældrene. Peder Meldgaard havde stadig sin jævnlige gang i hovedkvarteret, selvom han de seneste år hellere ville bruge tiden på sine Galloway-køer, venner, jagt og rejser. Han var nemlig helt tryg ved den udvikling, som de tre børn styrede firmaet i.

Den særlige Meldgaard-ånd

I den store miljø-, affalds- og transportvirksomhed hersker der en speciel ånd, som er kendt som Meldgaard-ånden. En uhøjtidelig kultur med en fri og uformel omgangstone og et sammenhold blandt medarbejderne, som ejerne hele tiden sørger for at styrke med en række sociale arrangementer og anerkendelse til medarbejderne, når det f.eks. går godt for virksomheden, som flere gange de seneste år har vundet store erhvervspriser.

I 2020 blev den store 50 års jubilæumsfest aflyst, men Meldgaard-grundlæggerne Margit og Peder Meldgaard blev hyldet på p-pladsen foran hovedkvarteret med sang af medarbejdere og gæster, der kørte forbi og dyttede som hilsen. Her er ægteparret med datteren Line, der sammen med sine to brødre, Henrik og Lasse, kører Meldgaard Gruppen videre. Arkivfoto: Timo Battefeld

Den ånd takkede den ældste søn, Henrik Meldgaard, sin mor og far for at have skabt, da firmaet i 2020 fejrede 50 års jubilæum.

Her kunne  Peder Meldgaard ikke få den fest, han drømte om på grund af corona-restriktionerne, men børnene havde tænkt ud af boksen, så deres forældre kunne blive hyldet og ønsket tillykke, selvom der ikke måtte holdes den slags fest, som Peder Meldgaard elskede at være en del af. Ægteparret blev hentet af en lastbil, som kørte dem til hovedkvarteret, hvor flere hundrede biler kørte forbi og ønskede tillykke ved at dytte.

Annonce

Elskede fester

Ud over at være en driftig erhvervsmand var Peder Meldgaard nemlig et meget socialt menneske, som elskede at have sin familie omkring sig, være blandt de mange venner og bekendte og deltage i arrangementer i de foreninger, han var medlem af.

Blandt andet i Aabenraa Skyttelaug, hvor han i 2019 efter 45 års medlemskab endelig ramte plet og kunne tage titlen som kronprins, hvilket han ikke lagde skjul på betød meget for ham.

Peder Meldgaard bliver bisat fra Skt. Nicolai Kirke i Aabenraa onsdag 19. januar klokken 11.

I 2017 udgav Peder Meldgaard sine erindringer i bogen "pm uden filter". Over en periode på knap fire år fortalte han sin livshistorie til journalist Torben Ølholm,  og hovedpersonen havde selv bestilt, købt og betalt for tryk og udgivelse af bogen, som han her sender til tryk. Foto: Lene Esthave

Blå bog

Peder Meldgaard var uddannet landmand, men åbnede i 1970 Aabenraa Budcentral på privatadressen på Petersborg i Aabenraa.

Herefter gik det slag i slag med udviklingen af firmaet, som i dag består af 18 selvstændige afdelinger hovedsageligt fordelt på selskaberne Meldgaard A/S, Meldgaard Miljø A/S og Meldgaard Transport A/S.

Han begyndte med en lastbil, og i dag er der 250 lastbiler, fordelt på renovationsbiler, trækkere og containerbiler, 75 trailere/påhængsvogne.

Han var gift med Margit i over 55 år, og de fik Henrik, Lasse og Line, som i dag alle er direktører i Meldgaard Gruppen.

Hans store fritidsinteresse de seneste år var Galloway-køerne, som han havde gående i sin grusgrav syd for Sdr. Hostrup. Her holdt han af at gå rundt på markerne og se, om de trivedes.

Han gik desuden på jagt, svømmede i mange år hver morgen klokken 5.30 i svømmehallen, var aktiv i flere af byens foreninger og elskede at rejse sammen med sin kone.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

SF'er efter vederlagshop på 220.000 kroner: Jeg bruger alle pengene på at gå ned i arbejdstid

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Familie betalte selv for succesfuld genoptræning efter voldsom blodprop, men nu er Linda opgivet af kommunen: Jeg troede, systemet var til for at hjælpe borgeren

Erhverv For abonnenter

Se listen: 34 Kolding-firmaer og 88 medarbejdere blev ramt af konkurs i 2021

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Konservativ opsang: - Stop den discountbutik. Det bliver området ikke kønnere af

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa Kommune

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Annonce