Annonce
112

Rapperen fra Vejle gemmer sig for politiet - men giver den gerne gas på Instagram

Jamaika (Sharmarke Omar Ali) på scenen under Roskilde Festival 2016. Han er efterlyst af politiet. Foto: Ida Marie Odgaard/RitzauScanpix
Siden tirsdag har rapperen Jamaika med det civile navn Sharmarke Omar Ali, været efterlyst i den brede offentlighed. Trods efterlysningen er han aktiv på de sociale medier. Hans pladeselskab vil ikke tale med avisen.

Vejle: Et knivstikkeri i Esbjerg 6. oktober fik tirsdag i denne uge Syd- og Sønderjyllands Politi til at henvende sig til den brede offentlighed med en efterlysning.

Politiet mistænker den 24-årige Sharmarke Omar Ali for knivstikkeriet og har siden 6. oktober forsøgt at opspore ham.

Efterlysningen fik hurtigt mange medier til at reagere, for den efterlyste mand er nemlig identisk med rapperen Jamaika, som er kendt og anerkendt i hiphop-kredse.

Den 24-årige rapper er opvokset på Nørremarken i Vejle og har i det meste af sin ungdom været på kant med loven, men samtidig har han udvist et stort musisk talent, som har fået pladeselskabet Universal Music til at indgå en pladekontrakt med rapperen.

Annonce

Derfor bringer politiet en efterlysning

Syd- og Sønderjyllands Politi ønsker ikke at komme med ret mange oplysninger om det knivstikkeri, der fandt sted i Havnegade i Esbjerg den 6. oktober.

Men selvom det 23-årige offer kun blev lettere kvæstet, har man altså vurderet, at der er grundlag for at efterlyse den 24-årige Sharmarke Omar Ali i offentligheden med navns nævnelse og fotografi.

Dette gør man med grundlag i retsplejelovens §819, hvor der står:

"Er der særligt bestyrket mistanke om, at en person, hvis identitet er politiet bekendt, har begået en lovovertrædelse, der efter loven kan medføre fængsel i 1 år og 6 måneder eller derover, kan politiet efterlyse den pågældende gennem presse, radio, fjernsyn eller ved anden form for offentlig efterlysning, såfremt dette må antages at være af afgørende betydning for strafforfølgningens gennemførelse eller for at forebygge yderligere lovovertrædelser af tilsvarende grovhed."

Nægter sig skyldig

Men trods muligheden for at blive noget ved musikken, så har Jamaika fortsat haft svært med at holde sig på den rigtige side af loven, og politiet mistænker ham altså for knivstikkeriet i Esbjerg, hvor en 23-årig mand blev lettere kvæstet.

Den offentlige efterlysning af Jamaika i tirsdags har ikke fået den 24-årige vejlenser med somalisk baggrund til at melde sig.

Selvom han via sin advokat, Michael Juul Eriksen, har meldt ud, at han nægter sig skyldig i knivstikkeriet, er han fortsat i flyverskjul.

Dog ikke mere, end at han udfolder sig jævnligt på det sociale medie Instagram og også har gjort det siden tirsdag.

Her berettede han dagen efter sin efterlysning om, at han netop er blevet færdig med sin nye EP, og i opslaget skriver han "Ep,en er Færdig #imens#DELEGER LEGE" ligesom han poster et billede af sig selv kækt smilende.

Hyldet af fans

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser kommunikationsmedarbejder Mads Dollerup-Scheibel fredag, at Jamaika fortsat er efterlyst.

- Hans gøren og laden på de sociale medier vil vi ikke kommentere på, siger han.

Også i den tid, Jamaika har været efterlyst internt i politiet, har han i høj grad også været aktiv på Instagram, og han har ligefrem hånet ordensmagten med et opslag, hvor hans sidder på kølerhjelmen af en patruljebil. Billedet har hashtagget #EfterSpurgt.

Hans mange følgere på Instagram hylder ham ligefrem for opslagene, og én skriver eksempelvis "hahahah elsker han er efterlyst og bare poster instabillede", mens en anden skriver: "De har intet på dig brorz!!!"

Jamaika håner ligefrem politiet på det sociale medie Instagram. Og nogle af hans følgere er begejstrede. "De har intet på dig brorz!!!" skriver en for eksempel. Screendump

Universal er tavs

Vejle Amts Folkeblad har forsøgt at få en kommentar fra Jamaikas pladeselskab, Universal Music, om det eventuelle ansvar, selskabet har i forbindelse med Jamaikas situation.

Vi har i tre henvendelser til pladeselskabet spurgt, om de samarbejder med politiet om at komme i kontakt med Jamaika; om de ikke med medvirkende til, at han er i stand til at udgive musik, selvom han er efterlyst; og om de har en holdning til, at han fortsat er aktiv på sin officielle Instagram-profil.

Pladeselskabet er ikke vendt tilbage på avisens henvendelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce