Annonce
112

Rapperen fra Vejle gemmer sig for politiet - men giver den gerne gas på Instagram

Jamaika (Sharmarke Omar Ali) på scenen under Roskilde Festival 2016. Han er efterlyst af politiet. Foto: Ida Marie Odgaard/RitzauScanpix
Siden tirsdag har rapperen Jamaika med det civile navn Sharmarke Omar Ali, været efterlyst i den brede offentlighed. Trods efterlysningen er han aktiv på de sociale medier. Hans pladeselskab vil ikke tale med avisen.

Vejle: Et knivstikkeri i Esbjerg 6. oktober fik tirsdag i denne uge Syd- og Sønderjyllands Politi til at henvende sig til den brede offentlighed med en efterlysning.

Politiet mistænker den 24-årige Sharmarke Omar Ali for knivstikkeriet og har siden 6. oktober forsøgt at opspore ham.

Efterlysningen fik hurtigt mange medier til at reagere, for den efterlyste mand er nemlig identisk med rapperen Jamaika, som er kendt og anerkendt i hiphop-kredse.

Den 24-årige rapper er opvokset på Nørremarken i Vejle og har i det meste af sin ungdom været på kant med loven, men samtidig har han udvist et stort musisk talent, som har fået pladeselskabet Universal Music til at indgå en pladekontrakt med rapperen.

Annonce

Derfor bringer politiet en efterlysning

Syd- og Sønderjyllands Politi ønsker ikke at komme med ret mange oplysninger om det knivstikkeri, der fandt sted i Havnegade i Esbjerg den 6. oktober.

Men selvom det 23-årige offer kun blev lettere kvæstet, har man altså vurderet, at der er grundlag for at efterlyse den 24-årige Sharmarke Omar Ali i offentligheden med navns nævnelse og fotografi.

Dette gør man med grundlag i retsplejelovens §819, hvor der står:

"Er der særligt bestyrket mistanke om, at en person, hvis identitet er politiet bekendt, har begået en lovovertrædelse, der efter loven kan medføre fængsel i 1 år og 6 måneder eller derover, kan politiet efterlyse den pågældende gennem presse, radio, fjernsyn eller ved anden form for offentlig efterlysning, såfremt dette må antages at være af afgørende betydning for strafforfølgningens gennemførelse eller for at forebygge yderligere lovovertrædelser af tilsvarende grovhed."

Nægter sig skyldig

Men trods muligheden for at blive noget ved musikken, så har Jamaika fortsat haft svært med at holde sig på den rigtige side af loven, og politiet mistænker ham altså for knivstikkeriet i Esbjerg, hvor en 23-årig mand blev lettere kvæstet.

Den offentlige efterlysning af Jamaika i tirsdags har ikke fået den 24-årige vejlenser med somalisk baggrund til at melde sig.

Selvom han via sin advokat, Michael Juul Eriksen, har meldt ud, at han nægter sig skyldig i knivstikkeriet, er han fortsat i flyverskjul.

Dog ikke mere, end at han udfolder sig jævnligt på det sociale medie Instagram og også har gjort det siden tirsdag.

Her berettede han dagen efter sin efterlysning om, at han netop er blevet færdig med sin nye EP, og i opslaget skriver han "Ep,en er Færdig #imens#DELEGER LEGE" ligesom han poster et billede af sig selv kækt smilende.

Hyldet af fans

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser kommunikationsmedarbejder Mads Dollerup-Scheibel fredag, at Jamaika fortsat er efterlyst.

- Hans gøren og laden på de sociale medier vil vi ikke kommentere på, siger han.

Også i den tid, Jamaika har været efterlyst internt i politiet, har han i høj grad også været aktiv på Instagram, og han har ligefrem hånet ordensmagten med et opslag, hvor hans sidder på kølerhjelmen af en patruljebil. Billedet har hashtagget #EfterSpurgt.

Hans mange følgere på Instagram hylder ham ligefrem for opslagene, og én skriver eksempelvis "hahahah elsker han er efterlyst og bare poster instabillede", mens en anden skriver: "De har intet på dig brorz!!!"

Jamaika håner ligefrem politiet på det sociale medie Instagram. Og nogle af hans følgere er begejstrede. "De har intet på dig brorz!!!" skriver en for eksempel. Screendump

Universal er tavs

Vejle Amts Folkeblad har forsøgt at få en kommentar fra Jamaikas pladeselskab, Universal Music, om det eventuelle ansvar, selskabet har i forbindelse med Jamaikas situation.

Vi har i tre henvendelser til pladeselskabet spurgt, om de samarbejder med politiet om at komme i kontakt med Jamaika; om de ikke med medvirkende til, at han er i stand til at udgive musik, selvom han er efterlyst; og om de har en holdning til, at han fortsat er aktiv på sin officielle Instagram-profil.

Pladeselskabet er ikke vendt tilbage på avisens henvendelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce