x
Annonce
Sport

Rapport: Bryants pilot brød regler fire år før helikopterstyrt

Jerome Miron/Ritzau Scanpix
Ifølge rapport trodsede piloten Ara Zobayan ordrer om ikke at flyve igennem et travlt luftrum i maj 2015.

Basketball-legenden Kobe Bryants pilot, der styrede en helikopter i døden sidste måned i Calabasas' bjergside i Californien, havde tidligere fået en reprimande for sin flyvning.

Annonce

Det viser en rapport fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, som Los Angeles Times er i besiddelse af.

Ifølge rapporten trodsede piloten Ara Zobayan ordrer om ikke at flyve igennem et travlt luftrum nær Los Angeles' internationale lufthavn i maj 2015.

Ordren om at blive på jorden var givet, da vejrforholdene havde reduceret sigtbarheden kritisabelt, lyder det i rapporten.

- Havde Zobayan ordentligt planlagt og gennemgået det aktuelle vejr, ville han have været i stand til at forudse den nødvendige handling, skriver FAA blandt andet i rapporten.

Den samme pilot forulykkede 26. januar 2020, blot 40 minutter efter at helikopteren var lettet.

Alle ni om bord på helikopteren blev dræbt, inklusive Kobe Bryant, hans 13-årige datter, Gianna, og piloten.

Det er endnu ikke klart, hvorvidt Zobayan overholdt luftfartsreglerne forud for styrtet 26. januar.

Los Angeles Times har forholdt flere eksperter til FAA's rapport. Der er uenighed iblandt dem om, hvorvidt Zobayans tidligere regelbrud er af alvorlig karakter.

En ekspert peger for eksempel på, at piloter gennem hele karrieren kan komme i mange situationer, hvor det er nødvendigt at bryde med reglerne.

Politiet er fortsat i gang med at efterforske ulykken, hvor ni personer mistede livet. Det forventes, at efterforskningen vil tage flere måneder.

Det er tidligere blevet slået fast, at tekniske motorfejl ikke var årsag til helikopterstyrtet.

Helikopteren af typen Sikorsky S-76B brød i brand, da den ramte bjergsiden.

Kobe Bryant var i sin aktive karriere hos Los Angeles Lakers en af de største sportsstjerner i USA, og han regnes for en af de bedste spillere i NBA gennem tiderne.

Han var sammen med de øvrige passagerer i helikopteren på vej til en ungdomsturnering i basketball, da tragedien indtraf.

/ritzau/

Link til citeret artikel fra LA Times
Patrick Fallon/Reuters
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce