Annonce
Haderslev

300 siders læsning klar til naboerne: Rapport om miljøkonsekvenserne af F-35 er klar

I maj var to norske F-35 på besøg i Skrydstrup i forbindelse med en demonstrationsflyvning. Den bekræftede, at flyene larmer noget mere end F-16. Arkivfoto: Larz Grabau
Der er to måneder til at komme med indvendinger. Næste borgermøde holdes 8. august.

SKRYDSTRUP: Så er knap 300 siders længe ventet sommerferielæsning klar til Fighter Wing Skrydstrups naboer. Miljøkonsekvensvurderingen af, at flybasen skal have F-35 kampfly, er færdig. Den er sendt i høring 4. juli. Høringsperioden varer til den 30. august.

Samtidig er der også sat en dato på det næste borgermøde. Det kommer til at foregå i Vojens Hallerne den 8. august klokken 19. Og der bliver rigeligt at tale om.

Blandt emnerne i miljøkonsekvensvurderingen er blandt andet ”Effekt af flystøj på børns sundhed, trivsel og indlæring” samt ”Flystøjs påvirkning på boligpriser”.

Om det første står der i rapporten:

”Der er i flere studier fundet tilstrækkeligt bevis for, at støj fra civil flytrafik påvirker børns indlæring og resulterer i dårligere læsefærdigheder og nedsat langtidshukommelse.”

Men der er ikke fundet tilsvarende undersøgelser vedrørende militær flystøj.

Omkring huspriserne hedder det i materialet:

”Resultaterne tyder på, at effekten af flystøj på boligpriser ligger i intervallet 0,5- 1,1 % per dB stigning i flystøjen.”

Det samlede materiale kan ses på fmi.dk under støjportal. Høringssvar skal indsendes til fes@mil.dk inden klokken 12 den 30. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce