Annonce
forside

Rasmus Byriel Iversen giver dem baghjul i Italien

Rasmus (i midten) er i løbet af kort tid blevet holdets vindende rytter. Han mangler dog stadig at kunne begå sig på italiensk. Foto: GIOVANNA FRANCO

Det lokale, unge cykeltalent, Rasmus Byriel Iversen fra Marstrup, har vundet seks sejre ved italienske cykelløb i foråret for sit nye hold, italienske Team General Store Bottoli. Nu er drømmene store.

Marstrup/Gardasøen: 20-årige Rasmus Byriel Iversen oplever lige nu sit livs eventyr. Omgivet af italienske Bianchi-cykler, italienske bjerge, jadegrønne søer - og naturligvis italienske cykeltalenter - har Rasmus fra Marstrup fart i cyklen som aldrig før.

I løbet af to måneder har han vundet seks cykelløb i Italien for sit nye hold, Team General Store Bottoli.

Rasmus taler ikke sproget endnu, men det gør hans cykel, når den krydser stregen som den første. Så det generer ham ikke. Holdet er ikke så kendt for danske cykelinteresserede, men det er angiveligt - ifølge cykelsitet feltet.dk - et af Italiens mest kendte U23-hold, det vil sige for italienske cykeltalenter under 23 år.

Men Rasmus stod for ikke mange måneder siden ved en skillevej, da hans cykelhold i Danmark lukkede: Skulle han fortsætte med at satse på landevejene eller skulle han vælge uddannelse og arbejde?

I efteråret måtte han sige farvel til sit hold i Danmark, Team Giant-Castelli, og han tog arbejde på en tankstation for at få råd til transport, cykeludstyr og startpenge til cykelløb.

Men via en tidligere sportsdirektør fik han kontakt til det italienske hold, der holder til ved Domegliara ved Gardasøen. Og så gik det stærkt:

- Eneste betingelse for mig var en bolig, mad og en cykel. Der er ikke penge i det på det her niveau. Men når jeg ikke skal arbejde og kun skal tænke på at træne, sove og køre cykelløb, så er mine forhold bare helt anderledes end hjemme. Jeg skal kun fokusere på at cykle. Det er nok derfor, at det går mig godt nu, siger Rasmus Byriel Iversen på en telefon fra Italien i en en pause mellem træningspassene.

Men selv om der ikke er de store penge i cykling lige nu, så er de italienske bjerge og cykelløb fyldt med talentspejdere fra de store World Tour-hold. Så Rasmus tænker langsigtet og nyder lige nu livet som vindertypen fra det kolde nord.

Rasmus Byriel har vundet seks sejre den seneste måned i løbene Gran Premio Citta di Pontedera, Premio Sogepu, Citta di Castello, hvorefter det i denne weekend blev til sejr i GP Comune di Castellucchio og Trofeo Learco Guerra. Dertil kommer en enkeltstart, som han netop har vundet.

- Der er jo mange talentspejdere fra de store hold hernede. Men jeg arbejder også på at få en agent, der kan hjælpe mig, fortæller Rasmus Byriel.

Til gengæld er der langt hjem til ungdomslandsholdstræneren.

- Ja, han ser mig jo ikke så meget hernede. Jeg håber dog meget på, at jeg kan blive udtaget til U23-VM i Østrig. Det er bjerge og ligger godt til mig. Men nu må vi se, siger Rasmus Byriel Iversen.

En udtagelse til U23-landsholdet vil med stor sandsynlighed også give adgang til ungdommens Tour de France, Tour de l'Avenir, der køres før Tour de France.

Men lige nu vil Rasmus ikke bytte med den hjemlige asfalt og de lokale bakker ved Haderslev.

- Det er noget helt andet at køre cykelløb hernede. Derhjemme står der et par forældre og en løbsleder. Her er der folk alle vegne langs ruten, der hepper på os. Det er fantastisk, siger Rasmus Byriel Iversen.

Med til successen hører også, at Rasmus har tabt sig en hel del. Han er 188 centimeter høj og kører alligevel godt i bjergene og er på mange måder en all round-rytter, der både vinder enkeltstarter og kører hurtigt op ad bjergene.

Det er to år siden, at Rasmus blev handelsstudent fra Vejle Idrætsakademi. Han har trådt sine første cykelsko i HS6100 og har jævnligt trænet med klubben.

Læs mere om Rasmus på Feltet.dk's hjemme side.

Rasmus Byriel nyder livet som cykelrytter i Italien. Her er der altid meget publikum og stemning til cykelløbene. Italienerne elsker cykelløb. Foto: Giovanna Franco
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Blikkenslager er blevet kistemager

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

112

Brandvæsenet rykkede ud til kemikalieudslip med op til 5000 liter syreholdig væske: Der er ingen fare for miljøet

Annonce