Annonce
Tønder

Rasmus Fenhann har nu fået sin Wegnerpris

Projektleder Anne Blond, møbelsnedker Rasmus Fenhann og borgmester Henrik Frandsen (TL) er nu lykkedes med at mødes, så den københavnske kunstner kunne modtage sin Wegnerpris: En flot stol og 25.000 kroner. Foto: Tønder Kommune
Møbelsnedker fra København har nu endelig modtaget sin pris: En Wegnerstol og 25.000 kroner.
Annonce

KØBENHAVN: Årets modtager af Wegnerprisen blev den københavnske møbelsnedker, Rasmus Fenhann. På grund af covid-19 blev årets prisuddeling tidligere på måneden aflyst, men tirsdag lykkedes det for borgmester og juryformand Henrik Frandsen (TL) samt jurymedlem Anne Blond endelig at overrække prisen til prisvinderen.

Rasmus Fenhann er årgang 72, er udlært møbelsnedker med sølvmedalje i 1996, og han har lige siden udviklet sig og søgt inspiration både i Danmark og i udlandet. Ikke mindst to længerevarende studieophold hos en møbelsnedker i Japan har påvirket Fenhann, der har skabt sit eget helt særlige udtryk, hvor han kombinerer de bedste skandinaviske og japanske traditioner indenfor design og håndværk.

Ligesom den kendte møbelsnedker fra Tønder, Hans J. Wegner, er Rasmus Fenhann både uddannet møbelsnedker og designer/arkitekt.

- Jeg er meget stolt af at modtage Wegnerprisen og rigtig glad for, at juryen tog sig tid til at komme over og overrække den til mig. Det er en flot anerkendelse af det arbejde og de mange timer, jeg gennem årene har lagt i at skabe et udtryk, der er mit eget, fortæller Rasmus Fenhann i en pressemeddelelse.

Rasmus Fenhanns designs kan blandt andet opleves på Snedkernes Efterårsudstilling, hvor han er fast bidragyder. Fenhann er også fast gæst i udlandet, hvor han blandt andet er fast udstiller på Gallerie Marie Wettergreen i Paris.

Wegnerprisen blev uddelt første gang i 2015 og består af et pengebeløb på 25.000 kroner og en Wegnerstol.

Wegnerprisens jury består af: Borgmester Henrik Frandsen, Anne Blond, projektleder for Foreningen til etablering af et museum for Hans J. Wegners møbelkunst, Anne-Louise Sommer, museumsdirektør i Designmuseum Danmark og Michael B. Nellemann, bestyrelsesformand for Rungstedlundfonden/Karen Blixen Museum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Beboere i den hårde ghetto: Vil ikke stemples som dovne og kriminelle

Sønderborg For abonnenter

Kommentar: Giv dispensation til Sønderborgs hårde ghetto

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce