Annonce
Sport

Rasmus Højgaard har slået igennem til højeste niveau

Rasmus Højgaard fra Gyttegård Golfklub har skaffet sig adgang til golfsportens fornemmeste selskab. Sammen med syv andre danskere har han slået sig igennem til European Tour. Foto: Henning Bagger/Scanpix
18-årige Rasmus Højgaard fra Gyttegård Golfklub har slået sig adgang til European Tour og er dermed nået helt op på højeste niveau inden for golfsporten.

Gyttegård: Den lokale golfklub, Gyttegård Golfklub, kan nu glæde sig over at være med helt i toppen. 18-årige Rasmus Højgaard har sikret sig adgang til det fornemme selskab efter i denne uge at have været i Spanien for at deltage i den såkaldte Tourskole, hvor der er 25 pladser til Europatouren på spil.

- Det har været en drøm hele tiden. Det er skide fedt, at det allerede nu kan realiseres, siger Rasmus Højgaard ifølge golf.dk.

Muligheden var faktisk til stede for, at Rasmus Højgaard ikke skulle være den eneste spiller fra Gyttegård Golfklub - eller den eneste spiller fra Højgaard-familien - som fik adgang til Europatouren. Tvillingbror Nicolai Højgaard var også med i opløbet, og han lå længe med gode chancer for også at snuppe en af de eftertragtede billetter. Til syvende og sidst viste det sig dog, at han ikke var god nok, og han endte på en samlet placering som nummer 51.

Alligevel kommer Nicolai Højgaard næppe til at kede sig i den kommende sæson. Han vil fortsat være en del af Challenge Tour, og da han rangerer forholdsvist højt på den rangliste, der hedder Race to Dubai - og fordi han blev nummer to ved KLM Open i Holland - vil der givetvis ligge en bunke invitationer og vente på ham.

Annonce

Det har været en drøm hele tiden. Det er skide fedt, at det allerede nu kan realiseres.

Rasmus Højgaard til golf.dk.

Fra 3. division til European Tour

Langt bedre gik det for Rasmus Højgaard, som gik den sidste runde i syv slag under par. Dermed endte han efter de seks runder samlet på 16 slag under par, hvilket rakte til en femteplads - og dermed en billet til den meget eftertragtede Europeantour.

Både Rasmus og Nicolai Højgaard er på det nærmeste opvokset i Gyttegård Golfklub, og allerede i sommeren 2013 blev de rykket op på 3. divisionsholdet i Gyttegård Golfklub. De rykkede videre til 1. divisionsholdet, og har også markeret sig internationalt. Nicolai Højgaard vandt sidste år det individuelle EM som 17-årig.

En anden dansker, Benjamin Poke, vandt turneringen i Spanien og har dermed også sikret sig adgang til European Tour, hvor der nu i alt er otte danske spillere med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Havnevirksomheder bekymrede over at ny havnevision skal hastes igennem

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce