Annonce
Sport

Rasmus Højgaard har slået igennem til højeste niveau

Rasmus Højgaard fra Gyttegård Golfklub har skaffet sig adgang til golfsportens fornemmeste selskab. Sammen med syv andre danskere har han slået sig igennem til European Tour. Foto: Henning Bagger/Scanpix
18-årige Rasmus Højgaard fra Gyttegård Golfklub har slået sig adgang til European Tour og er dermed nået helt op på højeste niveau inden for golfsporten.
Annonce

Gyttegård: Den lokale golfklub, Gyttegård Golfklub, kan nu glæde sig over at være med helt i toppen. 18-årige Rasmus Højgaard har sikret sig adgang til det fornemme selskab efter i denne uge at have været i Spanien for at deltage i den såkaldte Tourskole, hvor der er 25 pladser til Europatouren på spil.

- Det har været en drøm hele tiden. Det er skide fedt, at det allerede nu kan realiseres, siger Rasmus Højgaard ifølge golf.dk.

Muligheden var faktisk til stede for, at Rasmus Højgaard ikke skulle være den eneste spiller fra Gyttegård Golfklub - eller den eneste spiller fra Højgaard-familien - som fik adgang til Europatouren. Tvillingbror Nicolai Højgaard var også med i opløbet, og han lå længe med gode chancer for også at snuppe en af de eftertragtede billetter. Til syvende og sidst viste det sig dog, at han ikke var god nok, og han endte på en samlet placering som nummer 51.

Alligevel kommer Nicolai Højgaard næppe til at kede sig i den kommende sæson. Han vil fortsat være en del af Challenge Tour, og da han rangerer forholdsvist højt på den rangliste, der hedder Race to Dubai - og fordi han blev nummer to ved KLM Open i Holland - vil der givetvis ligge en bunke invitationer og vente på ham.

Det har været en drøm hele tiden. Det er skide fedt, at det allerede nu kan realiseres.

Rasmus Højgaard til golf.dk.

Annonce

Fra 3. division til European Tour

Langt bedre gik det for Rasmus Højgaard, som gik den sidste runde i syv slag under par. Dermed endte han efter de seks runder samlet på 16 slag under par, hvilket rakte til en femteplads - og dermed en billet til den meget eftertragtede Europeantour.

Både Rasmus og Nicolai Højgaard er på det nærmeste opvokset i Gyttegård Golfklub, og allerede i sommeren 2013 blev de rykket op på 3. divisionsholdet i Gyttegård Golfklub. De rykkede videre til 1. divisionsholdet, og har også markeret sig internationalt. Nicolai Højgaard vandt sidste år det individuelle EM som 17-årig.

En anden dansker, Benjamin Poke, vandt turneringen i Spanien og har dermed også sikret sig adgang til European Tour, hvor der nu i alt er otte danske spillere med.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Gram Equipment går rettens vej for at få 650 mio. kroner efter skandalehandel: De kommer til at tilbagebetale uanset hvad

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Danmark For abonnenter

Forstå skandalesagen om de udenlandske chauffører i slumlejr

Annonce