Annonce
Aabenraa

Rasmus Paludan fik folk på gaden på Høje Kolstrup

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger foretog politiet to anholdelser. Foto: Local Eyes
Formanden for Stram Kurs sørgede for en noget speciel indledning på december i bydelen Høje Kolstrup i Aabenraa.

Aabenraa: Formanden for partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, der er kendt for at holde demonstrationer rundt omkring i landet mod islam, havde valgt første søndag i advent til en demonstration i bydelen Høje Kolstrup i Aabenraa.

Stedet var Hørgård, hvor Rasmus Paludan slog sig ned i et boligkvarter på en græsplæne godt mandsopdækket af masser af politi.

Høje Kolstrup er en bydel i Aabenraa, hvor der bor en del mennesker af anden etnisk herkomst, og Rasmus Paludans demonstration trak da også temmelig mange mennesker på gaden. Politiet sørgede dog for, at der ikke opstod konfrontationer, men der blev skudt et par kanonslag af, og ifølge JydskeVestkystens oplysninger var der også to anholdelser.

Annonce
Politiet var talstærkt til stede under Rasmus Paludans besøg. Foto: Local Eyes

Koran brændt af

Rasmus Paludan gennemførte sin demonstration på helt traditionel vis. Med sin mikrofon talte han mindre pænt om islam, og når han ikke snakkede, kom der høj dansk musik ud af højttaleren. Der blev også brændt en koran af.

De mange fremmødte beboere på Høje Kolstrup var tydeligt utilfredse med Rasmus Paludans tilstedeværelse, og langefingeren var flittigt i brug. En pige forsøgte også at stoppe partiformandens talestrøm ved selv at komme med en højttaler, hvorfra der kom høj musik.

Ifølge nogle af de tilstedeværende startede demonstrationen omkring klokken 14.00, og den varede frem til klokken 16.00. Her blev Rasmus Paludan af politiet eskorteret ud til en ventende bil, der hurtigt forsvandt fra stedet.

Efter ganske få minutter vendte Høje Kolstrup og boligkvarteret Hørgård tilbage til hverdagslignende tilstande.

Der blev brændt en koran af, da Rasmus Paludan søndag besøgte Høje Kolstrup. Foto: Henrik Dürr
Der blev passet godt på Rasmus Paludan. Foto: Henrik Dürr
Efter godt to timer forlod Rasmus Paludan igen Høje Kolstrup. Foto: Henrik Dürr
Demonstrationen fandt sted på Hørgård. Foto: Local Eyes
En bil blev undersøgt af politiet. Foto: Local Eyes
En bil blev undersøgt at politiet. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce