Annonce
Tarm

Rasmus til Vestjylland: Seebach får genvalg på festival

Der bliver garanteret god stemning i det store koncerttelt, når Rasmus Seebach gæster årets udgave af Bork Festival. Arkivfoto: Torben Glyum
Bork Festival har søndag offentliggjort yderligere seks navne til årets folkefest, der begynder 29. juli.

Bork: Det giver god mening, at folkene bag Bork Festival netop har præsenteret Rasmus Seebach som et af årets hovednavne til dette års festival, for den 39-årige hitmager står gang på gang øverst på publikums ønskeseddel.

- På scenen leverer Seebach altid nogle spektakulære og storslåede live-shows, og han er i dag kendt for at gøre sig ekstremt umage for at give publikum den ultimative koncertoplevelse hver gang, siger Arne Enggaard Poulsen, presseansvarlig på Bork Festival, der også i 2019 havde Rasmus Seebach på plakaten.

Søndag formiddag offentliggjorde festivalledelsen yderligere fem nye navne til koncertplanen, hvor kunstnere som Magtens Korridorer, The Grandfætters fra Thyborøn og Karl Kristian Band fra Hvide Sande er føjet til.

I forvejen er det meldt ud, at den fire dage lange festival - der begynder onsdag 29. juli - kommer til at byde på oplevelser med blandt andre Nik & Jay, Aqua, Malurt, Lars Lilholt Band, Citybois, Jung, Tørfisk, Queen Machine, Tennis og Birthe Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce