Annoncørbetalt indhold

Ravjagt med Ravlygter er den nye fritidsaktivitet for hele familien

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

En ny og sjov aktivitet, som kan underholde både børn og voksne er den eventyrlige ravjagt. Ravjagt foregår i den danske natur og med fordel i mørket. En ravjagt kan blive et rigtig eventyr for familie, da man er sammen om at lede efter de gyldne sten langs de danske kyster.


Annonce

Det mystiske rav og ravjagten

Ravjagt er som navnet antyder en jagt efter rav. Ravstenen er dannet af forstenet harpiks fra træerne, som har ligget i havet i 30-50 millioner år. Den fedtede harpiks er altså blevet slebet af sandkornene, indtil den er blevet forvandlet til en hård og forstenet klump. Det ældste rav, der er fundet, er omkring 235 millioner år gammelt og er dukket op i Østrig og Bayern. Det er ovenikøbet sket, at harpiksen har fanget et insekt, som så er blevet forstenet inde i ravklumpen.

De fleste kender nok rav som en brunlig og gylden sten, men rav kan faktisk også være grønt og gulligt i farven. Det er førhen, helt siden oldtiden, blevet brugt som betalingsmiddel. Både rav og ravsmykker har altså en lang historie og har været en ganske værdifuld genstand.


Aktivitet for børn og voksne

Der er altså læringspotentialer i ravjagten, som både kan handle om rav og stenens historie, men også hvordan man begår sig i naturen. Det er let at gøre ravjagten til en eventyrlig tur, hvor man sammen går på opdagelse ved vandet. Man kan mens man leder fortælle børnene om ravstykkernes tilblivelse, og hvordan man førhen har brugt rav. Man kan lave konkurrencer og lege, hvor man skal finde det største eller ældste stykke rav.

Ravstenene kan altså findes i sandet langs vandkanten og ude i havet mellem sand og sten. Og derfor er de selvfølgelig ikke ligetil at få øje på mellem de små sandkorn. Derfor er der selvfølgelig nogle forberedelser, man skal gøre sig, hvis man skal have en succesfuld ravjagt.


Tilbehør til ravjagten

Det er vigtigt, at du medbringer en eller flere ravlygter til jeres udflugt. Det er ikke nødvendigvis ligetil, der er nemlig flere forskellige ravlygter at vælge i mellem. Ravlygterne egner sig til et forskellige ture og terræn, og det kan være svært at navigere i som nybegynder. Når du har været afsted en gang, så får du hurtigt en fornemmelse af, hvad der fungerer.

Der er nogle ravlygter, der er beregnet til ravjagt i vand og andre til land. Det er også muligt at finde lygter, der kan bruges begge steder. Hvis du skal på ravjagt i vandet, så skal du finde en lygte med en høj keglestyrke. Keglestyrke angives med tal fra 0-10, hvor 10 er den kraftigste keglestyrke. Hvis du vælger en kraftig keglestyrke, så kan du lyst dybt i vandet og langt på land.

Der findes mange misvisende informationer om ravlygter, så det er vigtigt at være opmærksom på, hvor man får sine informationer fra. For eksempel er en UV-lygte og en ravlygte ikke det samme, så hvis du ikke skal vende tomhændet hjem fra din ravjagt, så skal du erhverve dig en ravlygte.


Hvor og hvordan?

Man kan som udgangspunkt finde rav ved alle strande, men der er nogle strande, hvor muligheden måske vil være større. Hvis du vil have de bedste chancer på din ravjagt, så skal du gå efter de brede og lavvandede strande.

Ravjagt kan foregå både om dagen, aftenen og natten. Det er dog smart at tage af sted, når det er mørkt, da man ved hjælp af ravlygtens ultraviolette lys lettere kan få øje på ravstykkerne.

Der er desuden et andet tip til at få øje på de gyldne sten. Du skal nemlig ikke bare gå rundt og lede i blinde mellem strandens mange sten. Ofte gemmer ravstykkerne sig i noget, man kaldet ravpindelag. Det er simpelthen en samling af små træstykker og pinde, som er skyllet op. Da harpiks jo er et produkt af træet, så er det selvfølgelig i forbindelse med træ at rav kan findes. Du kan altså lade dig lede af disse ravpindelag og forhåbentlig finde nogle ravstykker.

Det kan være svært at skelne mellem rav og en sten. Et trick er at mærke efter tyngden. Rav er nemlig lettere end en normal sten, og du vil derfor ved at sammenligne, kunne fornemme om det er sten eller rav. Man siger også at rav er varmere end sten, så det er endnu et pejlemærke.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.