Annonce
Læserbrev

Ravns rablerier

Læserbrev: I flere læserbreve foreslår skovfoged Torben Ravn at sælge Rømø Havn. Ravn forestiller sig, at ejerne af de fire-fem hjemmehørende kuttere skulle være interesseret i at købe det bassin, de anløber. At Færgeriet skulle være interesseret i at købe det færgeleje, de benytter. Lidt ligesom at sælge ejerlejligheder uden nogen tager ansvaret for klimaskærmen. Hvad Ravn ikke forstår er, at udgifterne til at reparere, vedligeholde og oprense havnen, overstiger det beløb Færgeriet og fiskeriet inklusive lejere af bygninger med videre i dag betaler for at bruge den. Så hvorfor skulle de købe den?

Jeg er beæret over Ravns forslag om at opkalde Nordkajen efter mig. Dog må jeg korrigere ham i påstanden om, at Rømø Havns 50 millioner kroner store satsning på at komme i spil til det hastigt voksende offshore marked, var min beslutning. Den beslutning blev taget af kommunalbestyrelsen tilbage i 2009, og den 400 meter lange kaj og diverse kontorbygninger stod færdige i 2011, da jeg blev bedt om at indtræde i bestyrelsen.

Da sad den nuværende havneformand Henning Schmidt i øvrigt både på havnens bestyrelse og i kommunalbestyrelsen.

Et salg til, eller en samarbejdsaftale med, Esbjerg Havn kunne derimod komme i spil, hvis to forudsætninger er opfyldt: 1) at Rømø Havn forinden opnår tilladelser til heliport og havneudvidelse, 2) at Esbjerg Havn ikke finder en løsning på deres planer om at udvide med 100 hektar.

Tilladelser til heliport og havneudvidelse er under alle omstændigheder nødvendig for at gøre sig håb om andet end krabbevæddeløb på den 50 millioner kroner dyre bane.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce