Annonce
Tarm

Razzia mod social dumping: Fire Tarm-virksomheder skal undersøges nærmere

Nu skal det undersøges, om de fire virksomheder opgør deres skat på den rigtige måde. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Efter at have besøgt seks virksomheder i Tarm-området, skal de fire nu undersøges nærmere for at se, om de beregner skat på den rigtige måde.
Annonce

TARM: Seks virksomheder i Tarm-området fik besøg og fire af dem skal nu undersøges nærmere, efter at Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og politiet som led i en landsdækkende aktion mod social dumping. Der er tale om virksomheder, som hovedsaligt beskæftiger sig med byggebranchen. Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Vores kontroller har især fokus på, om der bliver afregnet korrekt skat til Danmark for både udenlandske virksomheder og medarbejdere. Ud af de seks virksomheder, vi besøgte i Tarm-området, har vi en formodning for, at det ikke sker i fire af virksomhederne. Vi følger derfor op over for netop de virksomheder for at klarlægge, om det er tilfældet, siger Ernst O Nielsen, funktionsleder i Skattestyrelsen, i pressemeddelelsen.

Under kontrollerne talte Skattestyrelsen med ni medarbejdere, hvoraf tre var udenlandske arbejdere.

- Vi taler med både medarbejdere og virksomheder for at finde ud af, om virksomhederne og de ansatte bliver korrekt beskattet. I Tarm-området oplevede vi især at møde medarbejdere, hvor vi skal have set nærmere på den måde, som de bliver beskattet på, og dermed om der afregnes korrekt skat til Danmark, forklarer Ernst O. Nielsen.

Annonce

Henter penge ind

Skattestyrelsen besøgte på landsplan i alt 55 virksomheder og talte med 128 medarbejdere. 35 af disse virksomheder - svarende til 64 procent - kan se frem til at skulle have undersøgt deres forhold yderligere.

Indsatsen mod social dumping sker i et samarbejde mellem Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og politiet, der består af en række landsdækkende og regionale aktioner. Myndighedernes indsats mod social dumping skal sikre, at udenlandske virksomheder og medarbejdere betaler den rigtige skat i Danmark, samt sikre ordnede forhold på det danske arbejdsmarked og fair konkurrenceforhold.

I 2019 gennemførte Skattestyrelsen 2.847 kontroller hos danske og udenlandske virksomheder i forbindelse med indsatsen mod social dumping. I 1.410 af kontrollerne blev der efterfølgende foretaget en regulering af skatteforholdene mv. for den pågældende virksomhed eller medarbejder, hvilket svarer til en regulering i næsten hver anden kontrol. I alt medførte Skattestyrelsens kontroller i 2019 skatteopkrævninger for næsten 240 mio. kr. Samlet har indsatsen mod social dumping resulteret i opkrævninger for næsten 1 mia. kr. i perioden fra 2015 til 2019.


Vi taler med både medarbejdere og virksomheder for at finde ud af, om virksomhederne og de ansatte bliver korrekt beskattet. I Tarm-området oplevede vi især at møde medarbejdere, hvor vi skal have set nærmere på den måde, som de bliver beskattet på, og dermed om der afregnes korrekt skat til Danmark,

Ernst O. Nielsen, Skattestyrelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce