Annonce
Sport

Real Madrid og Manchester City tørner sammen i CL

Denis Balibouse/Reuters
Ottendedelsfinalerne i Champions League byder blandt andet på braget mellem Real Madrid og Manchester City.

To af de største favoritter tørner sammen, når Champions League efter nytår genoptages i knald eller fald-stadiet.

Real Madrid og Manchester City møder således hinanden i Champions Leagues ottendedelsfinaler.

Det blev en kendsgerning ved mandagens lodtrækning.

Real Madrid er med sine 13 trofæer i Europas fineste klubturnering rekordholder for flest titler, mens nyrige Manchester City jagter sit første Champions League-trofæ.

City, der har vundet det engelske mesterskab de seneste to sæsoner, har igennem hele sæsonen været bookmakernes favorit til at vinde Champions League i denne sæson, men det kan måske ændre sig efter mandagens svære lodtrækning.

Der venter flere saftige opgør i turneringens næste stadie. Borussia Dortmund, der blandt andre tæller Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen, skal møde superstjernerne fra Paris Saint-Germain.

Chelsea med Andreas Christensen skal op imod Bayern München.

Den forsvarende mester fra Liverpool skal forbi Atlético Madrid.

Lyon, der har Joachim Andersen på holdet, skal i duel med italienske Juventus.

FC Barcelona, der har vundet turneringen fem gange, trak kriseramte Napoli i lodtrækningen i Nyon.

Christian Eriksens klub, Tottenham, får fornøjelse af Bundesligaens førerhold, RB Leipzig, der har Yussuf Poulsen i truppen.

Endelig er italienske Atalanta med Simon Kjær og spanske Valencia med Daniel Wass formentlig mere end tilfredse med, at de skal mødes i ottendedelsfinalen. De var på forhånd regnet som to af de svageste hold blandt de sidste 16.

Kun fem lande er repræsenteret i ottendedelsfinalerne. England og Spanien har begge fire klubber med. Tre italienske og tre tyske klubber er med samt to fra Frankrig.

Holdene tørner første gang sammen i perioden mellem 18. og 26. februar, mens der er returkampe mellem 10. og 18. marts.

Finalen spilles i Istanbul 30. maj.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Sønderborg

Åbent hus på EUD & EUX Business

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];