Annonce
Esbjerg

Realdania støtter Ribe Sejlklub med stort beløb til 540 meter lang flydebro

Ribe Sejlklub har modtaget støtte på en kvart million fra Realdania til projekt med ny flydebro ved Kammerslusen langs Ribe Å. Illustration: Arkitektladen A/S
Ribe Sejlklub støttes med 250.000 kr. fra Realdania til etablering af flydebro i lærketræ og et fælleshus ved Kammerslusen. Projektet er valgt som en del af Realdanias ildsjælekampagne "Underværker", der giver en økonomisk håndsrækning til ildsjæle med at føre projektdrømme ud i livet.

Ribe: Det er en blåstempling af de større, at Ribe Sejlklub som ét ud af 19 projekter fra hele Danmark har modtaget støtte fra Realdania som en del af fondens ildsjælekampagne, Underværker.

I alt er der indsendt 110 projekter fra hele Danmark, hvor af tre projekter i Sydjylland får støtte, og hos Realdania er man glad for at være med til at støtte de ildsjæle, der sprudler med projektidéer, som rækker ud til lokalsamfundet, styrker fællesskabet og understøtter en bæredygtig udvikling.

- I Realdania er vi glade for endnu en gang at kunne bakke op om den frivillige indsats, ikke mindst fra Sydjylland. Hvor andre ser problemer, ser ildsjælene muligheder. De er frontløberne, de gør noget ved sagen og har modet til at gå nye veje. Nu glæder vi os til at følge projekternes vej mod realisering til gavn for ildsjælenes lokalsamfund, siger programchef i Realdania, Astrid Bruus Thomsen.

Ribe Sejlklub vil etablere en flydebro i lærketræ og et fælleshus ved Kammerslusen, og stedet skal formidle fuglelivet, den historiske sejlads i Ribe, stormfloder og de begyndende klimaforandringers betydning for området, og fælles for alle 19 udvalgte valgte projekter er, at ildsjælene bygger, istandsætter og ombygger bygninger og byrum som springbræt til øget lokalt fællesskab, nye aktiviteter og bæredygtige løsninger.

Annonce

3 projekter

Siden 2014 har Realdania bidraget med en økonomisk håndsrækning til mere end 145 frivillige ildsjæleprojekter. Ud af de 19 fra hele Danmark i 2019 er de tre fra Sydjylland, hvor det ud over Ribe Sejlklub er vinterbadeklubben Hop i Fjorden fra Kolding, mens borgere fra Tandslet også har modtaget fondsmidler til at renovere og ombygge en tidligere købmandsbygning og tidligere bank til fælleshus.

Ribe Sejlklubs nye flydebro bliver 540 meter lang, 2,5 meter bred og med overflade af lærketræ. Den skal bruges af rutebåd, Nationalparkens skib, Ribe Roklub, gæster samt Ribe Sejlklub. Broen vil blive udstyret med i alt 15 elstandere med lys og vandudtag.

2,8 mio. kr.

Formand for Ribe Sejlklub, Bent Christensen, er meget glad for, at det lykkedes at komme igennem nåleøjet hos Realdania, men forklarer, at man har været nødt til at dele projektet i to.

Dette sker blandt andet som følge af spareplaner hos Esbjerg Kommune og det, at det har vist sig vanskeligere at indsamle midler end forventet. Derfor opfører man den 540 meter lange flydebro inden man giver sig i kast med opførelsen af fælleshuset.

- Det var en rigtig dejlig besked at få. Pengene betyder, at vi nu er kommet tættere på at realisere projektet, men fælleshusprojektet har vi været nødt til udskyde et år eller to, til efter flydebroen er færdig, siger Bent Christensen.

Ribe Sejlklub mangler endnu 600.000 kr. ud af et samlet beløb på de 2,8 mio. kr, det koster at realisere flydebroen, og man håber på, at etableringen kan påbegyndes i efteråret 2020. Bent Christensen forklarer, at man er i gang med at søge de sidste tilladelser til opførelsen af broen, og at man har fået en tilkendegivelse fra Esbjerg Kommune om, at det nok skal falde på plads.

Ribe Sejlklub har modtaget støtte på en kvart million fra Realdania til projekt med ny flydebro ved Kammerslusen langs Ribe Å. Illustration: Arkitektladen A/S
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce