Annonce
Livsstil

Reality Check: I stødet til en munter aften

####¤¤

Spillets navn er det engelske udtryk for, hvad der sker, når en påstand møder virkeligheden. Elementet kendes fra spil som Ego og Det Dårlige Selskab, hvor det gælder om at luske pinligheder eller hemmeligheder ud af sine modstandere. I dette spil er tilføjet en helt særlig form for afstraffelse i form af en ”taser”, altså en lille 9V strømpistol, som rundens ”bøddel” kan tildele ufarlige, men mærkbare, elektriske stød med.

På grund af taseren kan spillet absolut ikke anbefales til små børn, og vi satte derfor familiens 20-årige datter til at teste spillet i forbindelse med en julefrokost sammen med venner af begge køn.

Spillet er meget simpelt og hurtigt at lære. På skiftet læses kort op med et udsagn, for eksempel ”Hvem taler mest uden at lytte til andre?” Deltagerne stemmer hemmeligt om, hvem af de tilstedeværende, det passer bedst på. Kortene har point fra -1 til +1, og vinder er den, der får flest point, uanset antallet af kort. Spillets muntre tvist er, at nogle af kortene er ”stødkort”, hvor vinderen i stedet for et kort, får tildelt et stød på underarmen.

Designet er godt, selv om flere af farverne på kortene er så tæt på hinanden, at de kan være svære at skelne i dunkel belysning. Jo flere runder, man kan spille, jo sjovere er det, så det er et plus, at runderne er så korte. Det er sjovt at få stød og giver en god stemning omkring bordet. De hurtige runder gør spillet velegnet til en festlig ungdomsaften, og heldigvis er der mange kort, så man kan spille spillet flere gange.

Hvis Reality Check skal udsendes i en ny udgave, foreslår testspillerne en mulighed for at lave egne kort, at pointsystemet ændres, så man kan få flere point, at der er checkpoint halvvejs i spillet, at spørgsmålene opdeles i kategorier … og flere konsekvenser for den, der taber.

De syv testspillere gav spillet fra tre til fem stjerner, hvilket gav et gennemsnit på 3,785. Da fire af dem gav fire stjerner, ender bedømmelsen på et beskedent firtal.

(GameInventors, Fra 15 år, 3-8 spillere, 349,95 kroner)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce