Annonce
Kolding

Realskolen fjerner trafikkaos på vejene

Det er kun elever i 0.-3. klasse, der må sættes af i Vesterbrogade om morgenen. De ældre elever skal sættes af længere væk for at mindste trafikkaos om morgenen.

I samarbejde med kommunen sender Kolding Realskole nu forældre i biler længere væk fra skolen, når de skal sætte børn af. Det skal øge tryghed og forbedre forholdet til skolens naboer.

Annonce

Den tætte morgentrafik omkring Kolding Realskole bliver formentlig spredt lidt mere ud over midtbyen i fremtiden.

Mange af skolens 1022 elever bor langt væk fra skolen og bliver afleveret i bil, og hidtil er de fleste elever blevet sat af foran skolens hovedindgang i Vesterbrogade. Men fra denne uge er det kun elever i 0.-3. klasse, der må blive sat af der. Eleverne i 4.-6. klasse kan sættes af i Zahnsgade, mens elever i 7.-10. klasse kan blive sat i Ny Vestergade ved Midtgården. Desuden er lærerne blevet bedt om at parkere andre steder i midtbyen i Vesterbrogade.

- Trafikken her omkring har nærmest været forbudt for børn, og i den tid jeg er kommet her, har trafikken været den store udfordring. Det her handler om mere tryghed og desuden om at få bedre betingelser for et godt naboskab, siger skoleleder på Kolding Realskole, Dorte Svane Peschardt.

Trafikchef ved Kolding Kommune, Martin Pape, håber, at skolens nye regler for afsætning bliver et gode for mange i midtbyen.

- Der har været problemer med trygheden og med trafikkaos. Jeg håber, at man nu ikke vil opleve den samme utryghed, når man færdes der, og dem, der bor i gaden ikke vil opleve samme kaos, siger Martin Pape.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Fjerde gang var lykkens gang: Ribe-Esbjerg på pointtavlen efter fredagsdrama i Lemvig

Annonce