Annonce
Tønder

Red Barnet har brug for indsamlere i Tønder og omegn

I år har landsindsamlingen særligt fokus på kampen mod mobning og krænkelser blandt børn og unge på nettet. Illustration: Gert Ejton
Red Barnets landsindsamling fokuserer på kampen mod krænkelser af børn på internettet
Annonce

Tønder: Når Red Barnets landsindsamling søndag den 1. september bliver skudt i gang, skulle der gerne være rigtig mange indsamlingsbøsser på gader og veje. I år har landsindsamlingen særlig fokus på kampen mod mobning og krænkelser blandt børn og unge på nettet. Hver eneste dag bliver børn og unge udsat for mobning på nettet. Nogle gange går det helt galt, når meget private og dybt krænkende billeder og videoer bliver delt. En ud af ti unge i Danmark er blevet mobbet på nettet inden for det seneste par måneder.

I Tønder Kommune svarer det til, at cirka 410 unge mellem 9 og 18 år inden for de seneste par måneder for eksempel, har fået grimme beskeder på Facebook, eller har delt pinlige billeder på nettet uden tilladelse.

– Vi bliver alt for ofte kontaktet af unge, som er fortvivlede og bange, fordi de er blevet krænket på nettet. De fortæller om en hverdag fyldt med frygt og søvnløse nætter, siger Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Stor hjælp på tre timer

Men Red Barnet mangler indsamlere i Møldrup, Aalestrup, Gedsted og Himmerland. Jo flere frivillige indsamlere, der går på gaden, jo flere børn kan Red Barnet nå ud til på skoler, og på den måde hjælpe flere af dem, der har fået delt et billede eller en video mod deres vilje.

Det tager cirka tre timer at gå en rute, og hver indsamler får cirka 1000 kroner i bøssen. Man kan tilmelde sig som indsamler via Red Barnets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce