Annonce
Varde

Red på Lybæks Sir Calypso II: - Min egen hest er lidt gakgak

Julie Rasmussen fra Outrup (th.) med vallakken Lybæks Calypso II, som hun som regel ser tre gange om dagen, når hun er i rideklubben. På hesten ses Silje Cramon fra Nørre Nebel. Foto: Chresten Bergh
Blaabjerg Rideklub holdt søndag med tre ugers forsinkelse sit traditionsrige fastelavnsstævne for klubbens egne medlemmer.

Nørre Nebel: En kold nordvestenvind kan ikke skjule, at foråret er på vej. Solen skinner denne søndag formiddag fra en skyfri, blå himmel, mens jordbunden er ved at revne af forventninger og spirer som tegn på livets komme.

For medlemmerne i Blaabjerg Rideklub er det traditionsrige fastelavnsstævne tegn på forårets komme. Men hov – der er gået kuk i kalenderen. Det var fastelavn for tre uger siden.

- Alle byer holder fastelavn, alle skoler og foreninger, så vi kom lidt bagud, siger Jolanda Grooters, der både underviser og er medlem i bestyrelsen i Blaabjerg Rideklub.

I dag er hun stævneleder på fastelavnsstævnet med deltagelse af 21 ekvipager, der er klædt ud til lejligheden.

Annonce
En hest er en hest. Du tænker mere på hans sind. Du glemmer højden, og du sidder i din egen kuppel.

Rytter Silje Cramon (11), Nørre Nebel

Instagram

Blandt andre den 11-årige Silje Cramon fra Nørre Nebel, der sidder højt til hest. Helt nøjagtig 170 centimeter hest "hesteficeret" ved Lybæks Sir Calypso II. Hun har fået lov til at låne hesten af Julie Rasmussen (15) fra Outrup.

- Men vi kalder den bare Lubbe. Min egen hest er lidt gakgak, siger Silje Cramon, der stråler i kap med solen.

De to piger er som store- og lillesøster og nyder den gensidige og store interesse for heste og at ride dressur.

- Det er mit første stævne på Lubbe. Han spænder lidt i halsen, siger Silje Cramon.

Hun er i et med hesten og tænker ikke et sekund over, at den for en lægmand ser ret voldsom ud i forhold til hendes egen størrelse.

- En hest er en hest. Du tænker mere på hans sind. Du glemmer højden, og du sidder i din egen kuppel, siger Silje Cramon.

Hun hopper af hesten og venter spændt på resultatet. 100 er maksimum. Hun får 68,6 og kan ikke slå Julie Rasmussens 70,4.

- Det er hende, der fortjener førstepladsen. Det er hendes hest.

Derefter tager hun det fjollede kostume i form af en McDonnald affaldsspand af og ifører sig sit rette ridesnit og "hopper" op på ryggen af Lubbe igen. Klar til at få taget fotos til hendes profil på Instagram, hvor hun har 316 følgere.

Åh nej

Fra Nymindegab møder vi Kasper Kristensen, hvis 12-årige datter Freja deltog i fastelavnsstævnet. Adspurgt om, hvad en far tænker, når en datter spøger, om hun må gå til ridning, svarer han prompte:

- Skal jeg være ærlig. Åh nej. Udstyr og pengemæssigt. Men det er alletiders og positivt.

Positiv er Jolanda Grooters (54) også. For hende, der sammen med sin mand Rudie kom til Danmark i 1998 fra Holland, er rideklubben hendes lise fra landbruget med 240 sortbrogede malkekøer.

- Det er bare afslappende. Væk fra dagligdagen. Når jeg underviser, glemmer jeg arbejdet derhjemme, siger Jolanda Grooters.

Om hun og rideklubben så glemmer datoen for fastelavn næste år, skal være usagt. Men for alle tilfældes skyld så er datoen her. Fastelavn falder næste år den 23. februar.

Harry Potter deltog også i form af en udklædt Madonna, som ejes og rides af Nanna Dueholm Dammark (12) fra Nørre Nebel. - Det er bare fantastisk og min bedste veninde, siger Nanna Dueholm Dammark, der mest er til springridning. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Lyset blev båret frem på Fredenshjem

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce