Annonce
forside

Redaktør fylder 85 år

Redaktør Horst H. Schoop fylder 85 år den 23. februar. Privatfoto

Redaktør, direktør Horst H. Schoop, Troldhedevej 7, Kolding, fylder 85 år 23. februar.

Efter uddannelsen som forlags- og reklameassistent på Flensborg Avis i Flensborg hhv. i Hamborg og efter højskoleophold i Jaruplund, Rødding og Kungälv (S) fik han sin journalistiske uddannelse på Hejmdal i Aabenraa, Østsjællands Folkeblad Køge og på Journalist- og Nordisk journalistkursus i Århus.

1962 kom han via Ritzau til Jydske Tidende i Kolding. I 1968 gjorde han sig selvstændig. I godt 40 år var han fast Skandinavien-korrespondent for store tyske og svejtsisk dag- og ugeblade bl.a. Springers Bild og Bild am Sonntag. Journalistikken har præget hele hans liv. Sideløbende udførte han mange andre journalistiske hverv - bl.a. udgav han i en årrække et sejlsportsblad, var 12 år informationschef for Jydsk Boat Show i Fredericia, arbejdede fem år som sejlsportsmedarbejder for Jyllands-Posten og var for- og næstformand for Nordisk Journalistklub.

For 32 år siden startede han sit livsværk, det internationale billed- og nyhedsbureau dana press photo a/s med redaktion i Kolding, Hamborg, Amsterdam og Madrid. Med sin IT-uddannede søn Morten foretog han 2003 et glidende generationsskifte. Sønnen videreudviklede agenturet til et af de store på det tyske mediamarked. Julen 2017 mistede Horst H. Schoop efter 48 års ægteskab sin hustru Anne Margrethe, der efter en længere sygdomsperiode døde af kræft på plejehjemmet Bertram Knudsens Have i Kolding, for hvilket han i en periode var formand for dets bruger- og pårørenderåd og fortsat er journalistisk virksom for. Med hustruen har han foruden Morten sønnerne Michael, tandlæge i Kolding, og Martin, int. sales manager i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce