Annonce
forside

Redaktør fylder 85 år

Redaktør Horst H. Schoop fylder 85 år den 23. februar. Privatfoto
Annonce

Redaktør, direktør Horst H. Schoop, Troldhedevej 7, Kolding, fylder 85 år 23. februar.

Efter uddannelsen som forlags- og reklameassistent på Flensborg Avis i Flensborg hhv. i Hamborg og efter højskoleophold i Jaruplund, Rødding og Kungälv (S) fik han sin journalistiske uddannelse på Hejmdal i Aabenraa, Østsjællands Folkeblad Køge og på Journalist- og Nordisk journalistkursus i Århus.

1962 kom han via Ritzau til Jydske Tidende i Kolding. I 1968 gjorde han sig selvstændig. I godt 40 år var han fast Skandinavien-korrespondent for store tyske og svejtsisk dag- og ugeblade bl.a. Springers Bild og Bild am Sonntag. Journalistikken har præget hele hans liv. Sideløbende udførte han mange andre journalistiske hverv - bl.a. udgav han i en årrække et sejlsportsblad, var 12 år informationschef for Jydsk Boat Show i Fredericia, arbejdede fem år som sejlsportsmedarbejder for Jyllands-Posten og var for- og næstformand for Nordisk Journalistklub.

For 32 år siden startede han sit livsværk, det internationale billed- og nyhedsbureau dana press photo a/s med redaktion i Kolding, Hamborg, Amsterdam og Madrid. Med sin IT-uddannede søn Morten foretog han 2003 et glidende generationsskifte. Sønnen videreudviklede agenturet til et af de store på det tyske mediamarked. Julen 2017 mistede Horst H. Schoop efter 48 års ægteskab sin hustru Anne Margrethe, der efter en længere sygdomsperiode døde af kræft på plejehjemmet Bertram Knudsens Have i Kolding, for hvilket han i en periode var formand for dets bruger- og pårørenderåd og fortsat er journalistisk virksom for. Med hustruen har han foruden Morten sønnerne Michael, tandlæge i Kolding, og Martin, int. sales manager i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce