Annonce
Esbjerg

Reddet af rejseselskab: Vestjyske piger var millimeter fra at strande i Den Dominikanske Republik

Tre veninder - fra venstre ses Veronica, Anne Cathrine og Nadine, der blev reddet hjem fra den Dominikanske Republik i 11. time af rejseselskabet TUI. Privatfoto
Med en stor indsats lykkedes det kommunikationschef i Tui Danmark at sikre tre piger fra Esbjerg og Grindsted flyrejse hjem til Danmark, efter at der blev lukket for ruteflyvninger til og fra landet. Og Tui var ikke engang pigernes rejseselskab.
Annonce

Esbjerg: Fredag eftermiddag fik ægteparret Lars og Lisa Nissen en overraskelse af de mere usædvanlige – en dejlig overraskelse, der reddede deres weekend.

Da de åbnede hoveddøren til huset på Ewalds Allé, blev de mødt med synet af deres datter, 18-årige Veronica, der ellers sammen med to veninder havde befundet sig i Den Dominikanske Republik i Caribien, da frygten for smitte med coronavirus resulterede i lukning af ruteflyvninger til og fra landet.

- Der blev vores weekend lige reddet – i dén grad. Vi havde hørt fra hende dagen før, og da var der intet godt nyt, fortæller Lars Nissen.

Veronica havde som nævnt sammen med de to veninder – Nadine og Anne Cathrine fra henholdsvis Esbjerg og Grindsted – befundet sig i Caribien, da det danske udenrigsministerium meddelte, at danskere ude i verden hurtigst muligt skulle komme hjem.

Kort efter meddelte præsidenten i Den Dominikanske Republik, at man lukkede for ruteflyvninger, og de tre piger og deres pårørende har således i mindst en uge forsøgt at finde en vej hjem, og i fire-fem tilfælde har de haft flybilletter på hånden, som efterfølgende viste sig at blive annulleret.

Jeg havde været vågen hele natten, fordi den danske ambassade i Mexico gjorde mig opmærksom på, at tre unge piger fra Esbjerg-området var millimeter fra at strande i Den Dominikanske Republik.

Mikkel Hansen, pressechef, TUI Danmark

Annonce

Dagens helt

Det var først, da et familiemedlem fik fat i rejseselskabet TUI, at der for alvor skete noget – også selv om de tre piger ikke var kunder hos den store rejsearrangør. Redningsmanden var Mikkel Hansen, kommunikationschef i TUI Danmark, der fortæller om sin rolle, da det gik løs natten til fredag:

- Jeg havde været vågen hele natten, fordi den danske ambassade i Mexico gjorde mig opmærksom på, at tre unge piger fra Esbjerg-området var millimeter fra at strande i Den Dominikanske Republik som følge af regeringens stramninger for trafik ind og ud af landet. Det var en ret hektisk manøvre, jeg fik rodet mig ud i der, men jeg var åbenbart deres sidste livline, beretter han.

TUI havde i forvejen sendt et fly til Den Dominikanske Republik for at hente selskabets gæster.

- Jeg måtte ringe rundt til alle, jeg kendte. Registrering til flyet var lukket, så der skulle tages fat i folk på destinationen. Det hele skulle gøres manuelt, og alle skulle holdes tilbage. Samtidig havde ambassaden ikke pigernes fulde navne. De var vigtige, hvis de skulle registreres. Summa summarum så lykkedes det i sidste øjeblik. Nu er jeg bare glade for, at det jeg var i stand til at hjælpe dem, selv om de ikke var vores kunder, fortæller TUI-pressechefen.

Annonce

Taknemmelighed

Lars Nissen havde ellers så småt indstillet sig på, at datteren og veninderne ikke ville komme hjem lige foreløbig.

- Med den alder, pigerne har, var det ikke så meget coronavirus, vi var bekymret for. Det var mere, hvis de fik behov for andet lægelig hjælp, fortæller Lars Nissen og fortsætter:

- Pigerne havde ikke meddelt os, at de rent faktisk så ud til at kunne komme hjem. De havde jo nogle gange før haft billetter, som var blevet annulleret. Så det var simpelthen en utrolig dejlig overraskelse, at hun lige pludseligt stod der. Vi er taknemmelige over al den hjælp og gode behandling, vi har fået hos TUI, siger Lars Nissen.

I øvrigt skal de tre piger ikke betale for hjemrejsen fra Den Dominikanske Republik til lufthavnen i København - den regning tager TUI.

Mikkel Hansen, pressechef hos TUI Danmark, spillede en nøglerolle, da de tre vesjyske piger blev reddet hjem. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce